Yatsenyuk ABD'de

/ Kaynak: AA
Yatsenyuk ABD'de

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk, üst düzey yetkililerle görüşmek üzere iki günlük çalışma ziyareti için ABD'ye gitti.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, ülkesindeki durumu üst düzey yetkililerle görüşmek üzere iki günlük çalışma ziyareti için ABD'ye gitti.


Başbakanlık basın bürosundan yapılan açıklamada, tarifeli uçakla ABD'ye hareket eden Yatsenyuk'un, yarın ABD Başkanı Barack Obama tarafından kabul edileceği, ABD Kongresi'nde görüşmelerde bulunacağı ayrıca IMF yöneticileriyle bir araya gelerek, ülkeye yapılacak mali yardım konularını ele alacağı bildirildi.


Başbakan Arseniy Yatsenyuk'un, 13 Mart günü de Ukrayna konusunun ele alınacağı BM Güvenlik Konseyi toplantısına katılarak konuşma yapacağı belirtildi.


Tasarruf tedbirleri


Yatsenyuk ve beraberindeki heyetin ABD'ye tarifeli uçakla gittiği, Yatsenyuk'un uçak bilet parasını kendi hesabından ödediği vurgulanan açıklamada, başbakan ve beraberindeki heyetin ABD'ye özel uçakla gitmeleri durumunda daha fazla harcama yapılacağı kaydedildi.


Ülkedeki siyasi değişimden sonra işbaşına gelen hükümet daha önce, tasarruf tedbirleri çerçevesinde, başbakanlık ve bakanlıklarda kullanılan bin 500 makam aracının satılacağını açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...