Diyarbakır'daki KCK sanıkları 'tahliye talebi'ni geri çekti

/ Kaynak: AA
Diyarbakır'daki KCK sanıkları 'tahliye talebi'ni geri çekti

GÜNDEM Haberleri  / AA

KCK davasında tutuklu bulunan 91 sanık 5 yıllık tutukluluk süresinin dolduğu gerekçesi ile verdikleri tahliye taleplerini geri çekti.

Diyarbakır'da görülen KCK davasında tutuklu bulunan 91 sanık için 5 yıllık tutukluluk süresinin dolduğunu gerekçe göstererek tahliye talebinde bulunan sanık avukatları, bu taleplerinin işleme konulmaması için mahkemeye başvurdu.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK davası sanıkları avukatlarından Cihan Aydın ve Mehmet Emin Aktar, tutuklu 91 sanık için yaptıkları tahliye talebini geri çekti.

Sanık avukatlarının mahkemeye sunduğu dilekçede, daha önce sanıklar Hasan Hüseyin Ebem, Mehmet Nimet Sevim, Mazlum Tekdağ, Ercan Akyol ve Hüseyin Yılmaz için yapılan tahliye talebinin Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce " PKK /KCK terör örgütünün faaliyetlerinin devam ediyor olması ile sanıkların tahliye edilmeleri durumunda örgütün dağ kadrosuna katılabilecekleri" gerekçesiyle reddine karar verildiği hatırlatılarak, "mahkemenin bu kararıyla dava ve tutuklamaya bakış açısının açık bir şekilde ortaya konulduğu" kaydedildi.

Mahkemeye sunulan dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"Tutuklu 5 müvekkilimizin tutukluluk hallerinin devamına karar verilmiştir. Mahkemenizin 3 gün gibi kısa bir sürede 7 bin 580 sayfa iddianameyi, yaklaşık 500 klasörlük ek delilleri inceleyerek vermiş olduğu 2014/251 değişik iş nolu kararında belirtildiği üzere, tamamı tape kayıtlarından oluşan ve bir örneği adli emanette saklanan delillerin; müvekkillerce yok edilmeleri, gizlenmeleri ve değiştirmeleri yönündeki mahkemenizin endişesini paylaşmaktayız. Yine dava dosyasında beyanları bulunan ve 'gizli tanık' oldukları için kimlikleri de gizli olan tanıkların müvekkillerce baskı altına alınması, PKK/KCK örgütünün halen faaliyetlerine devam ediyor olması, müvekkillerin tahliye edilmeleri durumunda örgütün dağ kadrosuna katılabilecekleri yönündeki tespitler, sanık vekilleri olarak bizleri de endişelendirmiştir. Mahkemenizin bu karar ile davaya/tutuklanmaya bakış açısı açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu nedenle mahkemenizin ve yargıçlarının gereksiz yere meşgul edilmemesi, yoğun iş yükü altındaki yargıçların daha fazla mağdur edilmemesi için kapatılan 6. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi tarafından havale edilen dilekçemizin mümkünse tarafımıza iadesi, değilse işleme konulmamasını, dilekçemizden ve tahliye taleplerimizden vazgeçtiğimizi beyan eder, talebimizin kabulünü dileriz."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...