Taksim ve Beşiktaş'taki göstericilere polis müdahale etti

Taksim ve Beşiktaş'taki göstericilere polis müdahale etti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Gezi parkı olayları sırasında polis tarafından vurulduktan sonra 269 gün komada kalan Berki Elvan için HDK Taksimde eylem yapıyor.

Gezi parkı olayları sırasında polis tarafından vurulduktan sonra 269 gün komada kalan Berki Elvan için HDK Taksimde eylem yapıyor.

Ankara'da toplanan gruba polis müdahale etti

ODTÜ ve Kızılay Meydanı'nda Berkin Elvan için toplanan gruplara polis müdahale etti.

Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve 269 gündür komada uyutulan Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) toplanıp yürüyüşe geçen kalabalık, TOMA araçlarından sıkılan tazyikli su ve biber gazı ile engellendi. Öte yandan Kızılay Meydanı'nda toplanan gruplar Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapatmak istedi. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri gruplara müdahale etti. Olaylar devam ediyor.

ODTÜ yerleşkesinde buluşan yaklaşık 2 bin kişi, Berkin için yürüyüşe başladı. Eskişehir yolu üzerine çıkıp trafiği kapatarak yürüyüşünü sürdüren kalabalık bir süre sonra polislerin engeli ile karşılaştı. Emniyet güçleri kalabalığın üzerine tazyikli su sıkarak, biber gazı attı.

Yürümekte ısrar edenler ile polisler arasındaki gerginlik devam ediyor.

İSTANBUL


Gezi eylemlerinde başından vurularak yaralanan ve 269 gün songra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eden yüzlerce kişi Taksim ve Beşiktaş'ta toplandı. Polis göstericilere müdahale etti.

Gezi eylemlerinde başından vurularak yaralanan ve 269 gün songra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eden yüzlerce kişi Taksim'de toplandı. İstiklal Caddesi'nin giriş çıkışlarının kapatılmasının ardından kalabalık Gezi Parkı'na yöneldi.

Polisin müdahalesiyle Taksim'de çatışma başladı. Polisin gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermiyle müdahalesine karşılık veren göstericiler arasındaki çatışma ara sokaklara taşındı. Göstericiler çöp konteynırlarını yakarak barikat oluşturdu.

Çatışmalar halen sürüyor.

BEŞİKTAŞ 'TA MÜDAHALE

Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle, akşam saatlerinden itibaren çok sayıda kişi Beşiktaş Çarşı Meydanı'ndaki Kartal Heykeli önünde toplanmaya başladı. "Berkin Elvan onurumuzdur" ve "İstanbul Berkin'e sahip çık" şeklinde sloganlar atan grup, Ihlamurdere Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Gruba, evlerin pencere ve balkonlarından tencere-tava çalanlar da destek verdi. Sayıları 2 bini aşan kalabalık içinden bazı kişiler, cadde üzerinde bulunan AK Parti seçim bürosunun camlarını kırdı. Ellerinde Berkin Elvan'ın posterlerini taşıyan grup, Nişantaşı üzerinden Harbiye'ye ulaştı.

Polis gruba Harbiye'de müdahale etti.

Olaylar sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...