Ergenekon'da kimler tahliye oldu - Tahliye olanların isimleri

Ergenekon'da kimler tahliye oldu - Tahliye olanların isimleri

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ergenekon'da tahliye rüzgari devam ediyor. Son olarak Alemdaroğlu ile Ergun Poyraz içinde tahliye kararı verildi.

Ergenekon tahliyelerinde bugün de flaş gelişmeler yaşanıyor. Uzun tutukluluk süresinin 5 yıla inmesiyle Ergenekon davasında tahliye haberleri gelmeye devam ediyor.

Akşam saatlerinde ise son olarak Kemal Alemdaroğlu ve Ergun Poyraz için tahliye kararı çıktı.

Günün ilk flaş tahliyesi eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç hakkında verildi. Emekli Orgeneral Hurşit Tolan ise kötü haber alan isim oldu. Tolan, Ergenekon'dan tahliye edildi ancak Zirve Yayınevi davası sebebiyle hapisten çıkamadı.

HAKİM ŞERH KOYDU

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ile emekli Korgeneral Mehmet Eröz'ün tahliyesi verdiği karara hakim Süleyman Karaçöl karşı oy verdi. Karaçöl, muhalefet şerhinde sanık hakkında tutuklama tarihinden itibaren 5 yıl dolmadığı, Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ hakkındaki kararının bireysel olduğu, bu nedenle Kılınç ve Eröz hakkında emsal olamayacağını belirterek, çoğunluğun tahliye yönündeki görüşüne katılmadığını kaydetti.

İŞTE BUGÜN TAHLİYE EDİLEN FLAŞ İSİMLER;

*TUNCER KILINÇ - MGS ESKİ GENEL SEKRETERİ EMEKLİ ORGENERAL (12 Ağustos 2013'te tutuklanan Tuncer Kılınç ise 13 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmıştı.)

nbsp;*MUSTAFA DÖNMEZ - ESKİ YARBAY (Dava kapsamında 5 yıl 2 aydır tutuklu olan Dönmez, 49 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmıştı.)

nbsp;*DENİZ YILDIRIM- AYDINLIK DERGİSİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ (Yıldırım Ergenekon'dan 16 yıl 10 ay hapis cezası almıştı.)

nbsp;*BOĞAÇ KAAN MURATHAN - CUMHURİYET GAZETESİ MOLOTOFLU SALDIRI SANIĞI

nbsp;*DURMUŞ ALİ ÖZOĞLU - YAYINEVİ SAHİBİ (5 yıl 8 aydır tutuklu bulunan Özoğlu, Ergenekon'dan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı.)

*MEHMET ERÖZ - EMEKLİ KORGENERAL (2,5 yıldır tutuklu bulunan Eröz, Ergenekon davasında müebbet hapis cezası almıştı.)

nbsp;*NUSRET TAŞDELER - EMEKLİ ORGENERAL

*KEMAL ALEMDAROĞLU - İstanbul Üniversitesi eski rektörü

nbsp;*ERGUN POYRAZ - YAZAR

nbsp;Mahkeme sanıklar için yurt dışına çıkış yasağı koydu

2014 GÜN SONRA HAPİSTEN ÇIKTI

nbsp;Ergenekon davasında 2014 gün süren tutukluluğun ardından İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında tahliye kararı verilen Durmuş Ali Özoğlu, Silivri Cezaevi'nden ayrıldı. Durmuş Ali Özoğlu'nu cezaevi çıkışında, kız kardeşi Neriman Özoğlu ile arkadaşları karşıladı.

nbsp;HAPİSTE OLMAK ÇOK DAHA GÜVENLİYDİ

Özoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili konuştu ve şunları söyledi:

"Silivri Cezaevi'nden çıkıyor olmamın bana çok mutluluk vermediğini söylemek istiyorum. Çünkü kadınların ve çocukların can güvenliğinin olmadığı bir ülkede hapishanede olmak çok daha güvenliydi. 6 yıldır cezaevinde tutuluyorum. Mustafa Kemal yaşasaydı bu cezayı ona vereceklerdi. Ancak o olmadığı için, o cezayı bize kestiler.

CÜBBENİN ALTINDAKİ SUÇLULARI GÖRDÜK

nbsp;Ben, 'yoğun örgüt lideri' olarak suçlandım. Meclis'in görev yapmasını engellemekten suçlandım. Böyle bir iftiraya uğradım. Ancak bana bunu söyleyenler, 'darbeci' diyenler, dün inanılmaz bir hukuksal kalkışmaya meyil ettiler. Burada ilk savunmalarımda da söyledim. 'Eğer suçluları cübbenin altına saklarsanız hepiniz yanarsınız, bu ülkeye zarar verirsiniz' dedim. Dün bu söylediklerimin boş laf olmadığı ortaya çıktı. Cübbenin altındaki suçluları gördük."

nbsp;HAYATI 6 YIL BOYUNCA HARAM ETTİLER

Akıllara durgunluk veren suçlamalarla karşılaştığını ifade eden Özoğlu, "Hayatımı 6 yıl boyunca haram ettiler bana. Sevdiklerime haram ettiler. Bunun vebali büyüktür. Bugün helalleşme günüdür. O haramı helal edeceğiz inşallah" dedi. Yakınlarına sarılan Özoğlu, "6 yıldır dünyanın hep kış olduğunu zannediyorduk ama dışarıda bahar varmış" ifadelerini kullandı.

VELİ KÜÇÜK'ÜN AVUKATI İTİRAZ ETTİ

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün avukatı, İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye talebinin reddine ilişkin kararına itiraz etti. Küçük'ün avukatı Zeynep Küçük, İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği itiraz dilekçesinde, verilen tahliye kararlarında birçok sanığın 5 yıllık tutukluluk süresini doldurmadığını belirterek, Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda sanıkların tahliye edildiğini kaydetti. Avukat Küçük, müvekkilinin de tahliye edilmesini istedi.

nbsp;HABERAL DA YASAK İÇİN BAŞVURDU

nbsp;Öte yandan, CHP Milletvekili Mehmet Haberal da yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için nöbetçi mahkemeye başvurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...