Devlet Bahçeli Amasya'da konuştu

/ Kaynak: AA
Devlet Bahçeli Amasya'da konuştu

Politika Haberleri  / AA

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Dikkatli olalım, bin yıllık kardeşliğimizi tehlikeye koymayalım. Yiyenlerle yemeyenlerin kavgasını başlatmayalım" dedi.

nbsp;MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Dikkatli olalım, bin yıllık kardeşliğimizi tehlikeye koymayalım. Yiyenlerle yemeyenlerin kavgasını başlatmayalım. Bugünkü iktidarın yolsuzluk ve rüşvetten sorgulanmasını görmemezlikten gelmeyelim" dedi.

Bahçeli, Tokat programının ardından karayolu ile geldiği Amasya'nın Merzifon ilçesinde halka hitap ederek, AK Parti iktidarını eleştirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenen Bahçeli, AK Parti'nin 11 yıldır Türkiye'yi yönettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu iktidarın genel görünümü içerisinde Türkiye nereye gelmiştir? Açlık, ahlaksızlık, adaletsizlik ve asayişsizlik başını almış gidiyor. Büyük şehirlerimizde can ve mal emniyeti kalmamıştır. Kadına yönelik şiddet gittikçe artmaktadır. Yuvaların yıkılması düne göre daha da artarak devam etmektedir. Çok büyük sıkıntılar çekilmektedir. Özellikle asayişsizlik büyük şehirlerde bu yönüyle dikkat çekiyor. Her gün olay, her gün cinayet, her gün bunalım içerisinde insanların kendilerini cinnet getirerek katletmeleri... Bunlar Türkiye'de artık yaşanabilir bir Türkiye olmaktan çıkartıyor. Öbür taraftan açlık yaygınlaşıyor. En son yapılmış bugünkü hükümetin TÜİK tarafından araştırmalarında nüfusumuzun 76 milyonu bulduğu, bu 76 milyonun yüzde 59'unun yoksul olduğu, yoksul olan vatandaşlarımızın ise 44 milyonu bulduğu ama bunların içerisinde 13 milyon var ki bunlar şiddetli yoksul ve açlık sınırının altında olan insanlarımızdır. Şimdi manzara budur. Gelir dağılımındaki adaletsizlik giderek artmaktadır."

"Yiyenler ile yemeyenlerin kavgası"

Bu gidişatın yakında "yiyenler ile yemeyenlerin kavgası" haline geleceğini savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Türkiye kendisine çekidüzen vermek zorundadır. Türkiye'de çok yanlış bir adım atılmıştır. Türkiye'de bugünkü siyasi iktidar kendisine verilmiş olan desteği anlayamamıştır, kavrayamamıştır, yorumlayamamıştır. Yakın bir yandaş grubu zengin etmek, onları beslemek, birçok rant ile birçok yolsuzluklarla onların servetine servet katmak bugünkü iktidarın en büyük yanlışı olmuştur. Yüzde 51 ile gelmiştir ama yüzde 1'lik bir Recep Tayyip Erdoğan havlusunda bulunan insanlar zengin olmuşlardır. Millet bu yönüyle çok muzdariptir."

"O sebepten dolayı başta Adalet ve Kalkınma Partili kardeşlerime sesleniyorum, hepimiz bu milletin evlatlarıyız" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Değişik siyasi partilerde olabiliriz ama önce ülkem, sonra milletim, sonra partim anlayışı ile hareket ettiğimizde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticilerine şunu söyleyiniz, tam 85 gün önce 17 Aralık 2013 tarihinde bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olmuştur. Bu operasyonda 41 kişi tutuklanmıştır. Bu 41 kişinin içerisinde kimler bulunmaktadır. Bir, bir belediye başkanı vardır. İki, bir genel müdür vardır, Halk Bankası'nın genel müdürü. Üç, dört tane bakan ve çocukları vardır. Beş, İran'dan gelmiş ne idüğü belirsiz 29 yaşında bir uşak vardır. Bunlar yolsuzluk ve rüşvet üzerine savcılığın talimatı, kolluk kuvvetlerinin operasyonu ile tutuklanmışlardır. Hiç görmediğimiz, hiçbirimizin aklına gelmeyen usuller burada var. Adalet ve Kalkınma Partisi bu tarihi fırsatı, 3-5 kişi için nasıl heba edebilir? Hangi partiye nasip olmuştur 11 yıl tek başına iktidar olmak ama görüyorsunuz, bir banka genel müdürü atamış, genel müdür kalkmış ayakkabı kutusunun içerisine 4,5 milyon dolar para saklıyor. Olacak şey mi? Hangimizin aklına gelir."

Toplum kızgın sacın üzerindedir

Bahçeli, toplumda meydana gelebilecek sosyal hareketlerin önünü almanın zor olduğunu ifade etti.

Türkiye'de bu tür olayların yaşanmaması gerektiğini belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

"Hele hele bunlardan yararlanmak isteyen PKK, pusudadır. Özellikle 2014 yılını özerklik yılı olarak ilan ediyorlar. Şimdi toplumda bazı kesimleri birbirine düşürecek bazı uygulamalara geçiliyor. Bütün bunları dikkate aldığınız vakit, toplum, kızgın sacın üzerindedir. Altına körükle birtakım kütükler serilip ateşlenirse kızgın sacın üzerinde kimse kalamaz. Adalet ve Kalkınma Partisi de kalamaz, Recep Tayyip Erdoğan hiç kalamaz. Eğer ülkede bir felakete gidersek onun izini dahi bulamazsınız. Eser dahi kalmaz. Türkiye buna layık değildir. Türkiye kardeşçe yaşamak durumundadır. Buna son vermek lazım. Buna son vermenin yolu, demokrasi içerisinde olmalıdır. Demokraside bunun çıkışı seçimdir. Seçimse milli irade ile çözüm demektir. En yakın seçim 30 Mart'tadır. 30 Mart, iktidar değişikliği önermez ama belediye başkanı, belediye meclisi üyelerini, il genel meclisi üyelerini seçerken iktidarı da uyarabilir. Yani yüzde 51'i aşağı doğru çekebilir ve bundan inşallah Recep Tayyip Erdoğan bir ders çıkarır, kendisine çeki düzen verir."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...