Geziciler Berkin'in ölümünü bahane ediyor! Amaç: 2. Gezi

Geziciler Berkin'in ölümünü bahane ediyor! Amaç: 2. Gezi

GÜNDEM Haberleri

Gezi eylemleri sırasında yaralanan Berkin Elvan hayatını kaybetti. Berkin'in ölümünü fırsat bilen provakatörler, vatandaşları sokaklara döktü.

İstanbul, İzmir ve Ankara'da gündüz başlayan gösteriler, saatler ilerledikçe şiddetini artırdı. Polislere saldırmaya başlayan eylemciler, amaçlarının Berkin Elvan'ın ölümü olmadığını tüm dünyaya gösterdi. nbsp; Özellikle Ak Parti'nin seçim bürolarını ve seçim araçlarını hedef alan protestoculara polis yaptıkları uyarıların ardından müdahale etti.

Sosyal medya sitelerinden haberleşerek büyükşehirlerdeki meydanlara toplanan gruplar özellikle kamu binalarını ve kamu araçlarına saldırdı. Ellerindeki dövizlere hükümet karşıtı ve darbe yanlısı sloganlar yazan eylemciler polislere ise taş ve havai fişek attılar.

ODTÜ'den geçen yol yapımında istediklerini elde edemeyenler ise bu sefer Berkin Elvan'ı bahane ederek kampüs içerisinde gösteri düzenleyerek, polisle çatıştı.

İstanbul Beyoğlu ve Taksim meydanında protesto gösterisi düzenleyenler ise İstiklal caddesinde polise saldırdı. Polislere taş attıktan sonra ara sokaklara kaçan göstericilere TOMA'larla müdahale edildi.

İzmir'de toplanan kalabalık ise önlerine gelen herşeyi yakıp yıktı. Polis müdahalesi ile etkisiz hale getirilen grup, ara sokaklara kaçtı.

Olayların en sert yaşandığı yerlerden biri ise İstanbul'un Avcılar ilçesi oldu. Kalabalık bir grup Ak Parti seçim bürolarına ve seçim araçlarına saldırdı. Araçları ateşe veren grup polisin müdahalesinin ardından ara sokaklara kaçtı.

Koç Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Işık Üniversitesi, İzmir Yaşar Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Başkent Üniversitesi öğrencileri dersleri boykot ederek Berkin Elvan için oturma eylemi ve yürüyüşler yapılıyor.

Ankara Kızılay'da toplanan gruba polis müdahale etti. Eylemciler ise havai fişeklerle polislere karşılık veriyor. Eylemcilerin bir kısmı ara sokaklara kaçarken; bir kısmı ise yakındaki AVM ve işyerlerine sığındı. Müdahele sırasında gazdan etkilenenler de ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olaylar ara sokakta ara ara devam ediyor.

Kadıköy'de toplanan gruba da polis müdahalede bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşu üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi saat 19.00'da Kadıköy'deki Boğa heykeli önünde toplandı.
##tgvideo##

Berkin Elvan'ın ölümünü böyle protesto ettiler

Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve bugün hayatını kaybeden Berkin Elvan için yurt genelinde eylemler düzenlendi.

Beyoğlu Galatasaray Lisesi önünde toplanan grup, Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin protesto gösterisi düzenledi. Grup buradan Taksim Meydan'a doğru yürüyüşe geçti.

Taksim Meydan'ına yakın bir yere kadar yürüyen grubun meydana çıkışına polis izin vermedi. Polisin dağılın uyarılarını dikkate almayan gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Grup ile polis arasındaki çatışma ara sokaklarda devam ediyor.

Geziciler Berkin'in ölümünü bahane ediyor! Amaç: 2. Gezi

BEŞİKTAŞ'TA EYLEM

Beşiktaş Çarşı'da Kartal heykeli önünde toplanan kalabalık slogan atarak eylem yaptı. Kalabakalık, Ak Parti'nin bir hafta önce açılan seçim bürosunu dağıttı. Daha sonra Şişli tarafından Taksim'e doğru yürüyüş başladı. Kalabalığa Harbiye Orduevi önünde polis gazlı müdahaleye başladı.

Geziciler Berkin'in ölümünü bahane ediyor! Amaç: 2. Gezi

KADIKÖY'DE MÜDAHALE

Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için Kadıköy'de toplanan gruba polis biber gazlı müdahalede bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşu üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi saat 19.00'da Kadıköy'deki Boğa heykeli önünde toplandı. "Berkin'i toprağa değil öfkemize gömüyoruz" yazılı pankart açan katılımcılar, "Berkin Elvan ölümsüzdür", "Katiller hesap verecek" şeklinde slogan attı.

Geziciler Berkin'in ölümünü bahane ediyor! Amaç: 2. Gezi

Kalabalık içinde bazıları meşale yakarak bazıları düdük çalarak bazıları da zıplayarak protesto gösterisinde bulundu. Eylemciler yere yazdıkları "Berkin Elvan ölümsüzdür" yazısının üzerine ekmek, zil, papatya ve karanfil bıraktılar. Bir saat süren bekleyişin ardından polis göstericileri dağılmaları konusunda uyardı. Göstericiler dağılmayınca polis biber gazlı müdahalede bulundu. Eylemciler ara sokaklara dağıldı.

Geziciler Berkin'in ölümünü bahane ediyor! Amaç: 2. Gezi

NİŞANTAŞI'NDA ÇATIŞMA

Beşiktaş'tan yürüyen bazı gruplar Nişantaşı'nın çeşitli noktalarına barikatlar kurarak polisle çatışmaya girdi.

Elazığ'da Yunus Emre Bulvarı'ndaki BDP seçim bürosu önünde toplanan grup, Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralanan Berkin Elvan'ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi nedeniyle, sloganlar atarak Hozat Garajı'na kadar yürüdü. Burada bir süre oturma eylemi yapan grup, tekrar sloganlar eşliğinde BDP seçim bürosunun önüne döndü.

Gruptakiler daha sonra dağıldı.

CHP'nin kamyonu eylemcilere siper oldu

Geziciler Berkin'in ölümünü bahane ediyor! Amaç: 2. Gezi

CHP yönetimindeki belediyenin çöp kamyonları, Nişantaşı'ndaki barikatların önüne park etti.

Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve bugün hayatını kaybeden Berkin Elvan için yurt genelinde protestolar bazı bölgelerde şiddet eylemlerine dönüştü.

NİŞANTAŞI'NDA BARİKATLAR KURULDU

Beşiktaş ve çevre bölgelerden Nişantaşı'na yürüyen bazı gruplar semtin çeşitli sokakları ve caddelerinde ateş yakarak barikatlar kurdu. Polisle çatışan bu grupların eylemleri sürüyor.

CHP'DEN TAM DESTEK

CHP Gezi olaylarına perde arkasından destek verdiğini açıklamıştı. CHP'nin bu defa Gezi ruhunun yeniden canlandırılmaya çalışıldığı protestolara aktif olarak destek verdiği görüldü. Belediyeye ait çöp kamyonları Nişantaşı'ndaki barikatların önüne park etti. Ayrıca CHP'nin yerel seçim için kullanılan araçları eylemcileri barikatlara taşıdı.

MERSİN

Mersin'de Forum AVM önünde yolu trafiğe kapatan bir grup, GMK Bulvarı'ndan İnönü Bulvarı'ndaki AK Parti Yenişehir ilçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Burada önlem alan güvenlik güçlerince taş ve havai fişek atan gruba müdahale edildi.

Yola çöp konteynerleri ile barikat kurup, taşlı ve havai fişekli saldırıda bulunan grubu polis tazyikli su ve biber gazıyla dağıtmaya çalıştı.

Kentin ara sokaklarına dağılan gruplar zaman zaman izinsiz gösterilerini sürdürdü.

BİLECİK

Bilecik'te, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi bir grup, Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle oturma eylemi yaptı.

Şehitler Parkı'nda toplanan grup, ellerinde taşıdıkları "Çocuklar Uyuyunca Susuyor, Ölünce Değil!" "Bilecik Susma", "Sen Gazdan Kaçamazsın, Ben Hızlı Koşarım Anne! Ekmeği Ben Alırım...", "Anaların Öfkesi Katilleri Boğacak" yazılı dövizlerle yarım saat süren oturma eylemi gerçekleştirdi.

Yapılan basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan gruptakiler dağıldı.

BARTIN

Hükümet Caddesi'ndeki eski belediye binası önünde, sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle öğrencilerden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, Berkin Elvan'ın fotoğrafının yer aldığı standın önüne mum, karanfil ve ekmek koydu. Grup adına basın açıklaması yapıldı.

Dövizler taşıyan ve sloganlar atan gruptakiler daha sonra dağıldı.

EDİRNE

Zübeyde Hanım Parkı'nda, Berkin Elvan'ın posterlerini taşıyan bir grup, slogan atarak AK Parti Edirne İl Başkanlığı önüne geldi. Burada saygı duruşunda bulunan gruptakiler bir süre oturma eylemi yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Gizem Dokur, ekmek almak için dışarı çıkan ve Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanarak 269 gün sonra hayatını kaybettiğini söyledi. Bir süre slogan atan gruptakiler, olaysız dağıldı.

Uzunköprü'de arasında öğrencilerin de olduğu bir grup, Cumhuriyet Caddesi'nde protesto eylemi yaptı.

TUNCELİ

Bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin de arasında bulunduğu yaklaşık 500 kişi, Ovacık ilçesinde, Yeşilyazı Caddesi'nden Ovacık Belediyesi kadar yürüdü. Gruptakiler belediye binası önünde bir süre slogan attı.

Katılımcılar adına konuşan Umut Ayata, Berkin Elvan'ın ailesine başsağlığı diledi. Grup, bir dakikalık saygı duruşunun ardından dağıldı. Eyleme Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı.

BOLU

Bolu'da Hükümet Meydanı'nda, bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle öğrencilerden oluşan grup, sloganlar atarak İzzet Baysal Caddesi'nde yürüyüş yaptı.

Yaklaşık 200 metre yürüyen grup, çevik kuvvet ekipleri tarafından durduruldu. Burada da slogan atmaya devam eden grup daha sonra basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından tekrar Hükümet Meydanı'na dönen grup, burada bir süre bekledikten sonra dağıldı.

GAZİANTEP

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) önünde Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Berkin Elvan'ın posterinin üzerine ekmek bıraktı.

"Hükümet İstifa", "Berkin Elvan Ölümsüzdür" sloganları atan grup üyeleri, Elvan ve Gezi olaylarında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Gruptakiler daha sonra ellerinde ekmek ve dövizlerle slogan atarak Üniversite Bulvarı'ndan Karataş istikametine doğru yürüyüşe geçti. Hükümeti istifaya çağıran platform üyeleri, AK Parti seçim koordinasyon merkezine yürümek istedi. Bir grup, seçim bürosunun önündeki bayrak ve posterleri indirmeye çalıştı.

Merkez önünde önlem alan çevik kuvvet ekipleri, gruba izin vermedi. Büro önünden ayrılarak tekrar yürüyüşe geçen eylemciler bilboardlardaki Başbakan Erdoğan'ın posterlerini yırttı. Eylemcilerden bazıları da ellerindeki cisimleri çevik kuvvet ekiplerine ve camlara fırlattı. Tekrar üniversite önüne gelen gruptakiler burada bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

KIRKLARELİ

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup, "Berkin Elvan Ölümsüzdür" sloganı attı. Ellerinde dövizler ve ekmek taşıyarak Kültür Anıt Park'a kadar yürüyen gruptakiler adına basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı okuyan Bahar İmre, 15 yaşında ekmek almaya giderken atılan gaz bombası ile yaralanarak hayatını kaybeden Berkin Elvan'ı hiçbir zaman unutmayacaklarını kaydetti.

Gruptakiler daha sonra yaktıkları mumların arasına karanfil ve ekmek bıraktı, 10 dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı.

Lüleburgaz ilçesinde de bir grup tarafından Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle protesto eylemi yapıldı.

MUĞLA

Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya gelerek şehirde tur atan bir grup, sloganlar atarak yürüdükten sonra tekrar aynı yerde toplandı. AK Parti Muğla İl Başkanlığına yürümek isteyen grubu polis uyardı. Uyarıyı dikkate almayarak yürümeye devam etmek isteyen kalabalığa, çevik kuvvet ekipleri gazla müdahalede bulundu. Gruptakiler de polislere taş atarak karşılık verdi.

Marmaris'te Atatürk Meydanı'nda toplanan bir grup, mumlar yaktı, polis ve hükümet aleyhine sloganlar attı.

Fethiye ilçesinde, Belediyesi Kültür Merkezi önünde bir grup, merdivenlerde oturarak üzerinde "Berkin Elvan Ölümsüzdür", "Çocuklar Uyurken Susulur, Ölürken Değil" yazan dövizler açtı.

Bodrum ilçesinde, Belediye Meydanı'nda toplanan bir grup, Berkin Elvan için saygı duruşunda bulunup, dövizler açtı, sloganlar attı. Berkin Elvan için meydanda lokma tatlısı dağıtıldı.

BATMAN

Atatürk Parkı'nda, arasında bazı siyasi partiler ve Batman Demokrasi Platformu üyelerinin de yer aldığı grup, Berkin Elvan'ın fotoğrafının yer aldığı standın önüne mum, karanfil ve ekmek koydu.

Halkların Demokrasi Partisi il Başkanı Mahmut Çiftçi, yaptığı konuşmada, Berkin Elvan'ı unutmayacaklarını, anısını demokrasi, barış, eşitlik ve özgürlük mücadelelerinde yaşatacaklarını söyledi.

Gruptakiler oturma eyleminin ardından dağıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...