Veli Küçük de serbest

Veli Küçük de serbest

GÜNDEM Haberleri

Ergenekon davasında "1 numara" olarak nitelendirilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük serbest. Dünkü 18 tahliyeyle toplam sayı 37'ye ulaştı.

Özel yetkili mahkemeleri kaldıran, tutukluluk süresini de 5 yıla indiren yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Ergenekon sanığı Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'la başlayan tahliye yağmuru dün de sürdü. Dünkü 18 tahliyeyle toplam sayı 37'ye ulaştı.
Günün ilk tahliye kararı İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nden geldi. Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılmasına ilişkin dosyanın sanığı Boğaç Kaan Murathan'ın tahliyesine karar verildi. Mahkeme, Akın Birdal suikastının azmettiricisi Semih Tufan Gülaltay'ın talebini ise, tutuklulukta 5 yılı doldurmadığı için reddetti.
Ardından emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Durmuş Ali Özoğlu, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, emekli Korgeneral Mehmet Eröz, eski Yarbay Mustafa Dönmez, eski Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Deniz Yıldırım, Ankara GATA'da tedavisi devam eden emekli Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Binbaşı Fikret Emek, SESAR Başkanı İsmail Yıldız, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Ergun Poyraz, Veli Küçük, Levent Ersöz, Serdar Öztürk ve Fuat Sevli'nin tahliyesine karar verildi. Ergenekon davasında "1 numara" olarak nitelendirilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük için 3. Ağır Ceza Mahkemesi tahliye talebini reddetti. Avukatlarının itirazını değerlendiren 4. Ağır Ceza Mahkemesi ise talebi haklı bularak tahliye kararı verdi.
Veli Küçük, bu davadan nbsp;2'şer defa ağırlaştırılmış müebbet ve 99 yıl hapis cezası almıştı. nbsp;
Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Zirve Yayınevi katliamı davasında da tutuklu olduğu için cezaevinden çıkamayacak. nbsp;
İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi de Aykut Metin Şükre ve Kemal Şahin'in tahliyesine karar verdi.
Öte yandan, CHP Milletvekili Mehmet Haberal da yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için nöbetçi mahkemeye başvurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...