Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ege'de yine kaçak faciası

/ Kaynak: DHA
Ege'de yine kaçak faciası

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Muğla Datça'da kaçakları taşıyan zodyak bot alabora olup battı. Kurtarılan 16 Suriyeli'den 1'i öldü. Suda kaybolan 2'si çocuk 3 Suriyeli ise aranıyor.

Dün saat 22.30 sıralarında yapılan ihbarda kaçakları taşıyan bir zodyak botun, Datça'ya 17 kilometre mesafedeki Sarıliman Mevkii'nde battığı bilgisi üzerine, Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti. Marmaris ve Datça Sahil Güvenlik ekiplerine bağlı iki kurtarma botu, bölgeye gönderildi. Ekipler önce yarısı suya gömülmüş bota tutunan 4 kişiyi kurtardı. Sürdürülen çalışmalarda dalgalarla boğuşan 1'i kadın 4 kişiye daha ulaşıldı. Kurtarılan bu kişilerin ardından bölgede süren çalışmalarda 8 kişiye daha ulaştı. Sudan çıkartılan 16 kişi, Sahil Güvenlik botlarınca getirildikleri Datça Limanı'ndan kendilerini bekleyen 112 acil ekiplerince Datça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan kaçaklardan 50 yaşlarında bir erkek öldü, diğerlerinin durumunun iyi olduğu açıklandı. Alınan bilgi doğrultusunda suda kaybolduğu bildirilen yaşlı bir kadın ile 1'i bebek 2 çocuğun da arandığı bildirildi,
İlk grup arasında bulunan mültecilerden birinin kurtarılamadığını belirten Datça Devlet Hastanesi Başhekimi Çağatay İnan, "Kazazedelerin tamamında ilk geldiklerinde hipodermi bulguları vardı. Kendilerini ısıttık. Genel durumları iyi, sadece şeker hastası olduğu için bir hastayı Marmaris Devlet Hastanesi'ne sevk ettik" dedi.

DATÇALILAR YARDIMA KOŞTU
Mülteci teknesinin battığı haberinin Facebook'ta paylaşılmasından sonra çok sayıda kişi nbsp; hastaneye akın ederken kaçaklara giysi ve battaniye getirildi. Suriyeli kaçakların, Yunanistan'a gitmeye çalıştıkları belirtildi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...