BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kansere karşı çay için

Kansere karşı çay için

İngilizler’in yaptığı yeni bir araştırmaya göre, çay içmenin kanseri önlemeden, DNA bozukluklarını düzeltmeye kadar insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri saptandı.



İngilizler’in yaptığı yeni bir araştırmaya göre, çay içmenin kanseri önlemeden, DNA bozukluklarını düzeltmeye kadar insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri saptandı. Edinburgh’daki Heriot-Watt Üniversitesi’yle Gıda Araştırma Enstitüsü’nün birlikte yaptıkları araştırmada çayın, genetik özelliklerini belirleyen DNA’yı kontrol altında tuttuğu tespit edildi. Kontrol altında tutulan DNA’lar sayesinde genlerin bozularak kanserli hücrelere dönüşmeleri önlenmiş oluyor. DNA bozukluklarının kanserlere neden olduğunu ifade eden araştırmayı yürüten heyetin başındaki Biyokimyacı Michael Schweizer, yaptıkları testlerin DNA’nın bozulmasını önlemede çayın çok yararlı olduğunu gösterdiğini belirterek “Eğer DNA doğru bir şekilde kopyalanmazsa, yanlış ve bozuk DNA elde edersiniz bu da genlerin genel yapısında bir bozukluğa yolaçar. Bu bozukluklar da çeşitli kanserlere neden olur. Çayın flavinoid denilen anti-oksidanlar açısından zengin olduğu öteden beri biliniyor. Bu madde de kanseri önleyici nitelik taşıyor. Kanser riskini azaltıyor” açıklamasını yaptı. Schweizer, sonunda çayın en yararlı gıda olduğunun ortaya çıktığını belirtti. Araştırmacı Schweizer, bu araştırmadan sonra insanların kahve alışkanlıklarının yerini çaya bıracakağını da söyledi.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 109330
    % -0.31
  • 3.867
    % -0.62
  • 4.5554
    % -0.6
  • 5.158
    % -1.19
  • 156.209
    % -0.25
 
 
 
 
 
KAPAT