'Bedelli askerlikte bir ileri iki geri'

'Bedelli askerlikte bir ileri iki geri'

YAŞAM Haberleri

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bedelli askerliği her gün dile getirmek askere gitmek isteyen insanlarımızı caydırır" dedi.

Milyonlarca gencin merakla beklediği bedelli askerlik konusunda neredeyse her gün bir açıklama geliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, önceki gün, "Son defa, 'belki birikmiş olan arkadaşlarımız için bedelli askerlik olabilir' dedim. Çok sayıda bekleyen insan var. Ama şu anda bildiğim kadarıyla Milli Savunma Bakanlığı'nın konuyla ilgili bugünden yarına nihayetlendirilecek bir çalışması yok. Sonuçta siyaset, kamuoyundaki tepkileri alıp değerlendirmek zorunda" ifadelerini kullanmıştı. Dün Artvin'de temaslarda bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, herhangi bir çalışma bulunup bulunmadığının sorulması üzerine şunları söyledi: "Böyle bir çalışmamız yok ancak halktan da talep var. Dolayısıyla bazı siyasetçilerimiz dile getiriyor. Biz askerliği 15 aydan 12 aya indirdik. Ülkemizin güvenliğinin gerektireceği asker sayısıyla mevcut imkanlarımızı en iyi şekilde değerlendirip bir süre ile bunu optimum hale getirmek istiyoruz. 2011'in sonunda ve 2012'de bir yasa çıkardık. Her yıl çıkarsa o zaman askere gidecek kimseyi bulamayız. Silahlı kuvvetlerimizin doktor ihtiyacı var. Doktorlarımızdan 130'u askere gitmek için başvurdu. Fakat gidip de birliğine teslim olan sayısı 30. 100 arkadaşımız herhalde bedelli çıkacak diye vazgeçti. Dolayısıyla bu bedelliyi her gün dile getirmek askere gitmek isteyen insanlarımızı caydırır." Bakan Yılmaz, bir gazetecinin, "Her ile bir acemi birliği kurulacağı söyleniyor. Doğru mu?" sorusuna, "Sürenin kısalması, asker sayısının da düşmesi demek. Halen 370 bin civarında Mehmetçiğimiz var. Büyükşehirlerde birliklerin olmasını uygun bulmuyorum. Mümkünse nüfusu az, bölgesel kalkınma ihtiyacı olan illerimize taşınmalı" cevabını verdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...