CHP'den fezlekelerin okunması için ince taktik

CHP'den fezlekelerin okunması için ince taktik

Politika Haberleri

Ana muhalefet partisi CHP, 4 eski bakan hakkında TBMM Başkanlığı'na gönderilen fezlekelerin Genel Kurul'da okunması için harekete geçti.

MHP ve BDP'den de destek alan CHP, 18 Mart'ta Meclis'in olağanüstü toplanması maksadıyla bugün başvuruda bulunacak. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Biz, 18 Mart tarihini öneriyoruz. TBMM Başkanı, farklı bir tarih belirleme yetkisine sahip ama 7 gün içinde TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmak zorunda. Fezlekelerin okunması talebi dışında gecikmelerle ilgili bir genel görüşme de istedik. Sadece fezleke okunmasından ibaret bir gündemi, Meclis Başkanı iç tüzük maddelerine dayanarak öteleme imkanına sahip olabilir. Genel görüşme önergesi olunca, öteleme mümkün değil. Ayrıca toplum da bilgilenecek" dedi. Fezlekelerin okunması için Genel Kurul'da 184 vekilin bulunması gerekiyor. Çalışmalara devam kararı almazsa Meclis tatiline devam ediyor. CHP, MHP, BDP ve bağımsızların toplamı 230 ediyor. AK Parti'nin ise 318 milletvekili var. Bu durumda toplantı açılsa bile AK Parti tam kadro salonda bulunarak muhalefetin önerilerinin reddedilmesini sağlayabilecek.
TBMM Bürosu ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...