Ünlü yatırımcıdan kritik 'altın' tweeti

Ünlü yatırımcıdan kritik 'altın' tweeti

Ekonomi Haberleri

Ünlü yatırımcı Jim Rogers Twitter'dan paylaştığı değerlendirmede,Ukrayna ve Çin'deki gelişmelerin ardından altının yeniden güvenli liman olduğu belirtildi.

Küresel ekonomik ve jeopolitik gelişmelerin altına ilgiyi artırdığı belirtildi. The Real Asset Company'nin Araştırma Şefi Jan Skoyles tarafından kaleme alınan bir değerlendirmede, altının Ukrayna'daki siyasi kriz ve Çin'in ihracatındaki sert düşüşün ardından yeniden güvenli liman özelliğini kazandığı belirtildi. Skoyles'ın değerlendirmesini ünlü yatırımcı Jim Rogers da kendi Twitter hesabından takipçileriyle paylaştı.

EN BÜYÜK FONA 7,5 TON GİRİŞ OLDU

Dünyanın en büyük altın ticaret fonu olan SPDR Gold Trust, hafta başında 7,5 ton ile son ayın en büyük altın girişine tanık oldu. SPDR'ın elindeki altın fonu miktarı 812,7 tona çıkarken dünyadaki tüm altın fonlarının toplarmı 1762 ton seviyesinde bulunuyor.

ÇİN'DE ALTIN FİYATLARI İSKONTOLU

Çin'deki fiziksel talebin azlığı nedeniyle spot altın fiyatları Londra'dakinin 3 dolar altında seyrediyor. Buna karşılık Çin'deki vadeli altın kontratlarında patlama yaşanmış durumda. 2008 ile 2013 yılları arasında vadeli altın kontratları 4,4 milyon adetten 20 milyon adete tırmandı.

Altın 4,5 ayın zirvesinde nbsp;

Spot altın, Çin'de büyümenin hız keseceği endişesi ve Ukrayna'da süren gerilimle birlikte 1360 dolar sınırına yaklaştı. Altın fiyatları jeopolitik ve ekonomik gelişmelerle birlikte yükseliyor. Ukrayna hükümeti Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesini engellemek için Batı'dan yardım isterken, Kırım Parlamentosu da bağımsızlığını ilan etti. Öte yandan Çin'de beklentinin altında kalan ihracat rakamlarının ardından ülkede 1997 yılından bu yana ilk iflasın gerçekleşmesi buradaki büyümeye dönük endişelerin artmasına yol açtı. Bu gelişmeler ışığında güvenli liman özelliği artan altın, 1359,25 dolara kadar yükselerek 29 Ekim'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Gördüğü bu yüksek noktadan sonra altın 1358 dolar civarında seyrediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...