Cristiano Ronaldo'nun tesbihi Gaziantep'ten

/ Kaynak: İHA
Cristiano Ronaldo'nun tesbihi Gaziantep'ten

SPOR Haberleri  / İHA

Real Madridli futbolcular Gaziantep'ten gönderilen Erzurum'a özgü oltu taşı tespihlerle oynadıkları maçların stresini atacak.

Gaziantep'ten Real Madridli futbolcular için İspanya'ya özel tasarlanarak gönderilecek oltu tespihlerin üzerinde, Gareth Bale'den, Cristiano Ronaldo'ya, İsco'dan Benzema'ya kadar birçok ünlü futbolcunun ismi gümüş işlemlerle hem tespihlerin hem de kutularının üzerinde estetik bir güzellikte yazılmış bulunuyor. Stres alma özelliği ile bilinen oltu taşı tespihler sayesinde, Real Madridli futbolcular oynadıkları ve oynayacakları müsabakaların stresini atacak.

Gaziantep'in en ünlü tespihçilerinden dede mesleği olan tespihliği devam ettiren Adil Dağ, Real Madrid'in kampına davet edilen Kuzey Iraklı Samir Karash Gift isimli bir işadamının, kendilerine gelerek kendisinin Real Madrid kampına davet edildiğini ve bu kampa giderken Real Madridli futbolculara hediye götürmek istediğini belirtti. Adil Dağ, Iraklı iş adamı Samir Karash Gift'e hem Türkiye'nin tanıtımı açısından hem de Erzurum'un meşhur oltu taşının stres alma özelliğinden dolayı üzeri 925 ayar gümüş isim işlemeli tespih götürebileceğini önerdiklerini söyledi. Bu fikri çok güzel bulan Iraklı iş adamının hemen sipariş verdiğini ve tespihleri hazırlattıklarını kaydeden Adil Dağ, bu sayede Türkiye'nin meşhur oltu taşının İspanya'da Real Madridli futbolcuların kullanması sonrasında çok güzel bir tanıtım olacağını söyledi.

"Şu anda yaptığımız iş dünyanın en büyük takımlarından birisi olan Real Madrid'e dünyanın en güzel taşlarından olan Erzurum oltu taşı tespihlerimizi yaptırıp Gaziantep'ten İspanya'ya göndereceğiz" diyen Adil Dağ, yaptıkları işin gurur verici olduğunu belirterek, "Iraklı bir iş adamımızın yaptırmış olduğu tespihlerdir bunlar. Bunlar 925 ayar gümüş işlemelidir. İşlememiz 925 ayar gümüş olup üzerinde tek tek gümüş levhalarla futbolcuların isimleri yazılmıştır. Ve bu dünyanın en güzel futbol takımına dünyanın en güzel taşlarından olan Erzurum oltu taşını Gaziantep'ten hediye olarak göndereceğiz inşallah iş adamımızın sayesinde" ifadelerini kullandı.

Tespihlerin İspanya'ya gönderilme sürecini anlatan Dağ, "Iraklı bir iş adamı Real Madrid tarafından kampa davet ediliyor. Bize gelip oraya hediye olarak ne götüreceğini sordu. Biz de kendisine 'dünyanın en büyük takımına gidiyorsan bari o zaman Türkiye'nin en güzel tespih taşlarından olan oltu taşını gönderelim' dedik. Teklifimizi kendisi de çok beğendi. Tespihleri tek tek isim isim yazdırdık. Gerçekten de çok güzel bir sanat eseri meydana çıktı. İnşallah iyi günlerde güle güle kullanırlar" dedi.

FUTBOLCULAR İÇİN SIRA DIŞI BİR HEDİYE

İspanya'nın en önemli futbol takımlarından Real Madridli futbolculara sıra dışı bir hediye gönderdiklerini aktaran Dağ, "Bu tespihi göndermemizin sebeplerinden bir tanesi de şudur: Futbolcular için sıra dışı bir hediye olduğu için bu tespihleri tavsiye ettik. Onların da Türk kültüründe önemli bir yeri olan tespihi öğrenmeleri güzel olur diye düşündük. Tespih kültürünü inşallah onlara da aşılarsak, yakın zamanda da Türkiye'ye geldiklerinde kendilerine daha güzel hediyeler yapmak isteriz" diye konuştu.

"UFAK BİR HEDİYE BÜYÜK ŞEYLERİN BAŞLANGICI OLABİLİR"
Ufak bir hediye ile Türkiye'ye özgü olan tespih kültürünün ticari açıdan da önemli kazançlar sağlayabileceğine dikkat çeken Dağ, "Real Madridli futbolcular bu tespihleri kullanırlarsa Avrupalılar da en azından bu tespih kültürümüzü öğrenmiş olurlar. Ufak bir hediye büyük şeylerin başlangıcı olabilir. Kendileri de inşallah bunun faydasını görürler. Türkiye'nin tanıtımı açısından da güzel olur diye düşünüyorum. Türkiye'de sadece Erzurum'da çıkan bu oltu taşlarını bizim hediye etmemiz gerçekten de çok güzel oldu" dedi. nbsp;

MADRİDLİ FUTBOLCULAR MAÇLARIN STRESİNİ OLTU TAŞI İLE ATACAK nbsp;
Stres alma özelliği ile bilinen oltu taşlarının Real Madridli futbolculara faydalı olacağını ve maçların stresini oltu taşı tespih çekerek atabileceklerini belirten Adil Dağ, "Futbolcular çok stresli olduklarından vücutlarında elektrik vardır. Oltu taşının da özelliği vücuttaki elektriği almasıdır. Onun için oltu taşını tavsiye ettik. Üzerinde gümüş işlemeler var. Gümüş erkeğe faydalıdır. Oltu taşı elektriği aldığı için iki malzemeyi bir tespihte birleştirdik. Madridli futbolcular da maçın stresini, elektriğini bizim bu Türk taşı olan oltu taşı ile vücutlarındaki elektriği inşallah boşaltırlar" ifadelerini kullandı.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...