Yumurta üretimi azaldı, süt üretimi arttı

/ Kaynak: İHA
Yumurta üretimi azaldı, süt üretimi arttı

Ekonomi Haberleri  / İHA

TÜİK, 2014 yılının Ocak ayındaki 'Kümes Hayvancılığı Üretimi' ve 'Süt ve Süt Ürünleri Üretimi' verilerini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim miktarı bir önceki aya göre yüzde 0,6 azalırken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 3,4 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre yumurta üretim miktarı 2014 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,1, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış tavuk eti üretim miktarı ise bir önceki aya göre yüzde 2,5 artış kaydetti. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre kesilen tavuk sayısı 2014 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,1 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi 2014 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 artış kaydetti. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış hindi eti üretim miktarı bir önceki aya göre yüzde 5,8 azaldı.
Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre kesilen hindi sayısı 2014 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,7, hindi eti üretimi ise yüzde 2,4 azaldı.
İNEK PEYNİRİ ÜRETİMİ AZALDI
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 artış, inek peyniri üretimi yüzde 0,9, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 3,7 azalış gösterdi.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre 2014 yılı Ocak ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre yüzde 2,3 artış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 1,1 artış gösterdi. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,3 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,1 artış, inek peyniri üretimi yüzde 7,1 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 29,3 azalış gösterdi. Takvim etkisinden arındırılmış yoğurt üretimi, 2014 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,3 artış, ayran üretimi ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,4 artış gösterdi. Ocak ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı yüzde 3,53, protein oranı ise yüzde 3,26 olarak tespit edildi.
Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...