Sağlık Bakanlığı, o iddiaları yalanladı

/ Kaynak: İHA
Sağlık Bakanlığı, o iddiaları yalanladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Sağlık Bakanlığı, bazı meslek örgütlerinin 14 Mart Tıp Bayramı'nda "Hastalanmayın, acil vakalar dışında hasta bakılmayacak" yönündeki beyanları yalanladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bazı meslek örgütlerinin 14 Mart Tıp Bayramı'nda "Hastalanmayın, acil vakalar dışında hasta bakılmayacak" yönündeki beyanlarının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Vatandaşlarımızın sağlığını korumayı ilke edinen sağlık personelimiz, zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin görevlerini yerine getirmeye devam edecek, sağlık hizmeti için başvuran hiçbir hastasını geri çevirmeyecektir. Söz konusu meslek örgütlerinin iş bırakma çağrısı halkımızın sağlık hizmetlerine erişim hakkını engellediğinden hem tıp etiğine hem de hukuka aykırıdır. Fedakar sağlık çalışanlarımız bu tür tahriklere itibar etmeyecek, her zaman olduğu gibi 14 Mart Cuma günü de görevlerinin başında olacaktır" denildi. Açıklamada, Bakanlığın sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması için gereken her türlü tedbiri de aldığı kaydedildi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...