Avustralya karanlığa gümüldü

/ Kaynak: AA
Avustralya karanlığa gümüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Avustralya'nın kuzey bölgesinde 12 saat süren elektrik kesintisi yüzünden hayat durdu. Kesintiden yüzlerce iş yeri ve yaklaşık 130 bin kişi etkilendi.

Avustralya'nın kuzey bölgesindeki elektrik kesintisi hayatı olumsuz etkiliyor. 12 saat süren kesinti yüzünden okullar ve kamu binaları tatil edilirken, trafik ve toplu taşıma durdu. Trafik ışıklarının çalışmamasından dolayı halka dikkatli olmaları tavsiye edildi. Kesintiden yüzlerce iş yeri ve yaklaşık 130 bin kişi etkilendi.

Kuzey bölgesi hükümeti, elektrik kesintisi nedeniyle acil durum ilan ederken, kesintinin sebebi araştırılıyor.

Yetkili şirket, on binlerce insanın elektriksiz kalmasından dolayı özür diledi. Darwin bölgesini karanlığa gömen kesinti ''siyah kod'' olarak tanımlanırken, elektrik kesintisinin Bremah bölgesi Hodson istasyonundaki arızadan kaynaklandığı sanılıyor. Kuzey bölgesini elektriksiz bırakan arızanın, gece yarısı meydana geldiğini belirten yetkililer, Malak, Nightcliff, Millner ve Karama kentlerinde kesintinin sabah saatlerinde sona erdiğini ancak Darwin kent merkezine elektriğin öğle saatlerinde geldiğini aktardı.

Jeneratörü olmayan birçok iş yerinin elektrik kesintisinden yoğun şekilde etkilendiği Darwin'de bazı oteller boşaltıldı ve otel müşterileri herhangi bir tehlikeye karsı konferans salonlarında geceyi geçirdi. Elektrik kesintisinin jeneratörü bulunan havaalanı ve hastane gibi yerleri etkilemediği belirtildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...