Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Apple Samsung'dan telefon başına 40 dolar isteyecek

/ Kaynak: İHA
Apple Samsung'dan telefon başına 40 dolar isteyecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHA

Apple ile Samsung arasında ay sonunda başlayacak olan telif davasında Apple'ın 5 patent için telefon başına 40 dolar isteyeceğini ifade edildi.

Patent uzmanı Florian Mueller, bloğundan yaptığı açıklamada Apple ile Samsung arasında ay sonunda başlayacak olan telif davasında Apple'ın 5 patent için telefon başına 40 dolar isteyeceğini ifade etti.

Mueller açıklamasında, aralarında dokunarak telefon numarası girme, kaydırarak kilit açma ve otomatik tamamlama gibi patentlerin bulunduğu 5 patent ile ilgili Apple'ın 40 dolar ücret isteyeceğini belirtti. Buna karşın Samsung'un da Apple'ı 4 patentini ihlal etmekle suçlayacağını kaydeden Mueller, Samsung'un ürün başına yüzde 2.4 oranında patent ücreti isteyeceğini belirtti. Mueller açıklamasında ayrıca Samsung'un istediği ücretin piyasaya göre çok fazla olduğunu da kaydetti.

31 Mart'ta başlayacak dava öncesi Apple ilk telif duruşmasında Samsung'dan 3 patent için telefon başına 7.14 dolar telif ücreti istemişti.

TEKNOLOJİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...