Hacıosmanoğlu: Cezayı umursamıyoruz!

/ Kaynak: AA
Hacıosmanoğlu: Cezayı umursamıyoruz!

SPOR Haberleri  / AA

Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe maçına ilişkin alacakları cezayı umursamadıklarını söyledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmada yaşananları kulüp olarak tasvip etmediklerini maçtan sonra açıkladıklarını belirtti. Karşılaşma öncesi, hafta boyunca sağduyu çağrıları yaptıklarını, taraftar dernekleriyle bir araya geldiklerini anlatan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti: "Ne kadar sakin olursak kazananın biz olacağı, gerginliğin bize yaramayacağını söyledik. Maçta takımımız bu sene gösterdiği performans üzerinde performans gösterip maçtan galip ayrılacak oyun tarzıyla sahadaydı ama biz kendi takımımızı oynatmamak için elimizden geleni yaptık. Karşımızda Fenerbahçe ezeli rakibimiz ama ikinci yarıda son 4 deplasmanda 1 puan alan bir takım vardı. Belki de en rahat yeneceğimiz nbsp;Fenerbahçe karşımızdaydı. Biz orada takımımızı desteklemiş olsaydık bugün burada uzun yıllardan beri 2011'de şampiyonluğumuzun çalındığı sezondan sonra belki de en güzel, en anlamlı galibiyetlerden birini yaşayacaktık. Bu bizim hatamız. Trabzonspor'un nbsp;sahibi taraftarlardır dedik, yaşanalar hepimizi üzdü."


"Basın olayları abarttı"
Hacıosmanoğlu, bazı basın yayın organlarını geçmişte olduğu gibi bu maçta da çıkan olayları abarttığını iddia etti. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ufak tefek hasarlar bulunduğunu ifade eden Hacıosmanoğlu, nbsp;"O kadar büyük olayların olduğu gösterilen statta ufak tefek hasarların dışında bir şey yok. Trabzonspor'u yerden yere vurmaya kalkanların ezeli rakiplerimizin maçlarında yaşanan olayların hem statlarını hem stat dışlarını ne hale getirdiğini biliyoruz" dedi.


"Adaleti tecelli ettirmezseniz..."
Fenerbahçe ile iki yıldır yaptıkları maçlarda olay çıkmadığının dile getirildiğini söyleyen Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti: "Ama insanların dolumu vardı. İki sene olmuyor dediğimiz noktada yargı süreci vardı, adaletin tecelli etmesini bekleyen geniş kitle vardı. Sonunda hem ceza nbsp;hem sportif yargı son noktayı koymuş, Türk futbolunda 2011 yılında Trabzonspor'un çalınan şampiyonluğunu hem içeride hem dışarıda tescillenmişken siz hala adaleti tecelli ettirmeden Türk futbolunu yönetmeye kalkarsanız elbetteki insanların size gösterdiği reaksiyon olacaktır, tasvip etmesek de. Sonuçta toplumun adalet duygularının zedelendiği bir yerde yönetenlerin toplumun adaletsizliği ortadan kaldırmak gibi bir görevi vardır. Elbetteki bu olayların bu noktaya gelmesinin sorumlularına baktığınızda bir önceki yönetim olsun şimdiki yönetim olsun Türk futbolunun yönetenlerin kafalarını kuma gömüp adaletsizliği ortadan kaldırmayışları, kurullarını, kararlarını gözden geçirmeyişleri, bu şekilde unuttururuz, uyuturuz anlayışı bütün namuslu Türk futbolu paydaşlarında endişe oluşturduğu gerçeği ortada varken bu gerçekleri ortadan kaldırmadan bunların nbsp;düzelteceğini sananlar ancak kendilerini nbsp;kandırıyorlar. nbsp;Bu adaletsizlik düzelmediği sürece bu olayların düzeleceğini sanmasınlar. Sadece bu yüzden olay çıkaranlara fatura çıkarmanın doğru olmadığını düşünüyoruz , tasvip etmesek de."


"Cezayı umursamıyoruz"
Hacıosmanoğlu, maç sonrası kendilerine verilecek cezayı umursamadıklarını vurgulayarak, nbsp;şunları söyledi: "Bizim bu maçla ilgili alacağımız cezayı umursamıyoruz. Bizim hatamız, hatamız karşısında neyse onu çekeriz. Ama bu cezaları verenler bize hiçbir ceza vermeseler de istedikleri cezayı verseler de onların uyguladıkları adaleti dün kabul etmiyorduk, bugün de kabul etmeyeceğiz. Futbolunun artık güdümlü federasyonlarla değil, federasyon ve kurullarının ve o adaletsiz anlayışın Türk futbolunun dışına çıkıp, kulüplerin kendi iradeleriyle tarafsız yönetim sergileyecek özerk federasyon başkanları seçilmesi dönemi gelmiştir. Eğer bunlar gerçekleşmezse gücü olanın belirlediği federasyonların yönetim tarzlarının devam ettiği bu ülkede siz hangi taraftarı suçlarsanız suçlayın, faturayı kime keserseniz kesin bunun önünü alamayacağınız aşikardır." Hacıosmoğlu, bir gazetecinin "Görevde bulunduğunuz sürede yönetimdeki ayrılıklar ve futbol takımının durumu nedeniyle kongreye gitmeyi düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine, kulübe hizmet etmek istediklerini kaydetti.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...