Veli Küçük ve Levent Ersöz'ün tahiye gerekçesi belli oldu

/ Kaynak: DHA
Veli Küçük ve Levent Ersöz'ün tahiye gerekçesi belli oldu

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Ergenekon Davası'ndan dün tahliyesine karar verilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tahliye gerekçesi belli oldu.

Ergenekon Davası'ndan dün tahliyesine karar verilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tahliye gerekçesi belli oldu. Sanıkların sabit ikametgah sahibi oluşu, delilerin toplandığı ve değerlendirildiği, bir tedbir olan tutuklamanın amaçlarının karşılandığı belirtilen mahkeme, Veli Küçük ve Levent Ersöz'ün tahliyesine karar verdi.

Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılması ve tutukluluk süresini 5 yılla sınırlayan yeni kanunun yürürlüğe girmesinin ardından, Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz avukatı aracılığıyla yaptığı tahliye talebini İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi reddetmişti. Tahliye talebinin reddedilmesi üzerine Ersöz ve Küçük'ün avukatları bir üst mahkeme olan İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Veli Küçük ve Levent Ersöz'ün tutuklama tarihleri ile mahkemenin hüküm tarihi arasında tutukluluk sürelerinin 5 yılı doldurmadığından tahliye taleplerini reddettiğini hatırlattı.

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN BAŞBUĞ KARARINA ATIF YAPILDI

6 Mart 2014 tarihinde Terörle Mücadele Kanunun 10. Maddesi uyarınca görevlendirilen Ağır Ceza Mahkemeleri kaldırıldığı anlatılan kararda, İstanbul İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 6 Mart 2014 tarihi itibariyle görevinin sona erdiği, kanunun amacı ve içeriği göz önünde alındığında taleplere ilişkin kendi mahkemelerinin görevli olduğunun altı çizildi. Kararda, Anayasa Mahkemesi'nin Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında verdiği 'kişi hürriyeti ve güvenliğini ihlal' edildiğine ilişkin karara atıf yapıldı. Kararda, Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ hakkında vermiş olduğu kararın, aynı davada yargılanan ve benzer durumda olan sanıklar için de geçerli olduğu anlatıldı.

TEDBİR OLAN TUTUKLAMANIN AMAÇLARININ KARŞILANDI

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi kararında, Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ ile ilgili kararındaki gerekçeler, sanıkların sabit ikametgah sahibi oluşu, delilerin toplandığı ve değerlendirildiği, bir tedbir olan tutuklamanın amaçlarının karşılandığı belirtilerek Veli Küçük ve Levent Ersöz'ün tahliyesine karar verdi. Mahkeme ayrıca Ersöz ve Küçük'ün yurtdışına çıkış yasağı koydu.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...