Altın düşer mi çıkar mı? Altın yatırımcısı ne yapmalı?

Altın düşer mi çıkar mı? Altın yatırımcısı ne yapmalı?

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatları 4,5 ayın zirvesine çıktı. Altının onsunun 1400 doları geçmeyeceğini öngören uzmanlar, yatırımcılar için öneride bulundu.

Yaşanan jeopolitik gelişmeler ve Çin'in büyümesinde yavaşlama beklentisiyle altının onsu 1359 dolarla 4,5 ayın zirvesine çıktı. Rusya'nın Kırım'a müdahalesi sonrası altına yönelen yatırımcılar Kırım'ın Rusya'ya bağlanmak için yapacağı referanduma kilitlendi.

'1400 DOLARI GEÇMEZ'

Peki altın fiyatlarındaki hareket ne kadar sürecek? Altındaki artışı değerlendiren Garanti Bankası Emtia İşlemleri yöneticisi Alper Kalyoncu, yükselişi tamamen Ukrayna gerginliğine bağladı. Kalyoncu "Dünyada yaşanan politik gerginlik altın fiyatlarını belirliyor ama yine de 1400 dolar seviyelerini geçeceğini düşünmüyorum" dedi.

'ŞU ANKİ SEVİYEDEN DÖNEBİLİR'

Dünyada altın fonlarının altına alış yönünde talep gösterdiklerini belirten ALB Menkul Değerler Portföy Yöneticisi Volkan Kuğucuk, altının 1375 dolar sınırlarını zorlayacağını düşünmediğini belirtti. Kuğucuk, "Hatta şu anki seviyelerden geri de dönebilir" öngörüsünde bulundu.

'ALTIN GÜVENLİ LİMAN'

Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk de artışı jeopoitik gerginlik olarak değerlendirirken altının şu an için güvenli liman olduğunu söyledi. Yıldırımtürk "Yine de yılın ilk yarısı bittiğinde altını 1050-1100 dolar seviyelerinde görebiliriz" diye konuştu.

ALIM ZAMANI MI?

Volkan Kuğucuk, şu an için alım yönünde bir hareket yapmanın erken olduğunu söyleyerek ellerinde altın olanların bu seviyelerden satış yapabileceklerini belirtti. Mehmet Ali Yıldırımtürk'te altında kâr satışlarının beklendiğini belirterek, yatırımcıların ellerindeki altının bir miktarını bu seviyelerden satabileceklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...