7 milyar dolarlık 'şeker'

7 milyar dolarlık 'şeker'

TEKNOLOJİ Haberleri

Popüler oyun Candy Crush'ın halka arzından 7 milyar dolarlık gelir bekleniyor.

Teknoloji dünyasının son gözde oyunlarından Candy Crush'ın halka arzına yönelik detaylar belli oluyor. Popüler oyunun üreticisi King Digital, halka arzdan 7 milyar doların üzerinde gelir elde etmeyi beklediklerini açıkladı. Dublin merkezli şirket, hisse başı 21-24 dolar arasındaki fiyat aralığında 22,2 milyon hisseyi satışa sunmayı planlıyor. Bu şekilde halka arzın toplamında en az 6,6 milyar en çok 7,5 milyar dolar gelir elde edilmesi bekleniyor.


KING ADIYLA İŞLEM GÖRECEK
Şirket halka arz için borsasını da New York Borsası (NYSE) olarak belirledi. Şirket KING sembolüyle işlem görecek. Popüler oyunun üreticisi geçen yıl 568 milyon dolar net gelir, 1,8 milyar dolar toplam ciro elde etti.
FACEBOOK'TAN YAYILDI
Candy Crush, Nisan 2012'de ilk olarak Facebook için geliştirildi. Kasım 2012'deyse akıllı telefonlar için tasarlandı. Şirketin halka arzı gelecek ay gerçekleştirmesi bekleniyor ancak şu ana kadar resmi bir tarih duyurulmadı.
CNBCE

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...