Başbakan Erdoğan o şiiri yeniden okudu

/ Kaynak: AA
Başbakan Erdoğan o şiiri yeniden okudu

Politika Haberleri  / AA

Hapse düşmesine neden olan şiiri Siirt'te yeniden okuyan Başbakan Erdoğan, artık yeni bir Türkiye olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sandıkta bir kez daha kaybedeceğini bilenlerin Pensilvanya ile birlikte ülkenin huzurunu bozmak için elinden geleni yapmaya çalıştığını belirterek, "Sandık dışında her yol gayri demokrasidir, ahlak dışıdır, edep dışıdır. Pensilvanya'nın kuyruğuna takılan MHP, CHP, BDP umudunu sokaklara bağladı. 30 Mart'ta siz sandıkta, biz de hukuk içinde bu ihanetin hesabını soracağız. Biz de Pensilvanya'dan, ihanet şebekesinden hesap soracağız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; Siirt Atatürk Meydanı'nda halka seslendi. Başbakan konuşmasına Siirt'in ilçelerine selam göndererek başladı. Başbakan Erdoğan, okuduğu şiirle cezaevine girdiği meydanda yıllar sonra yine Siirtlilerle buluştu. Hapse düşmesine neden olan şiiri yeniden okuyan Başbakan Erdoğan, artık yeni bir Türkiye olduğunu söyledi. Erdoğan, "Milleti ile arasına mesafe koyan devlet artık bizimle birlikte son bulmuştur. Vatandaşına tepeden bakan devlet değil, vatandaşı ile kucaklaşan, bir olan, bütün olan devlet anlayışı artık Türkiye'ye hakim olmuştur. Bu ülkenin sahibi 77 milyon sizlersiniz. Siz ne derseniz artık o oluyor. Bu ülkenin istikametini sadece siz belirleyeceksiniz. 30 Mart'ta bir kez daha bunu oylayacaksınız. Damadınıza sahip çıktığınız için Allah sizlerden razı olsun. Biliyorsunuz ben bu meydanda okuduğum Ziya Gökalp'in şiiri yüzünden mahkum oldum. 'Minareler süngü, kubbeler minfer, camiler kışlamız, müminler asker' bunu söyledim diye hapse atıldım. Kardeşlerim işte bu devir kapandı. Şimdi yeni bir dönem başladı" dedi.

"ESKİ TÜRKİYE İLE YENİ TÜRKİYE ARASINDA TERCİH YAPILACAK BİR SEÇİME GİRİYORUZ"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin çok önemli olduğunu belirterek, 30 Mart'ın eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında tercih olacağını söyledi. Erdoğan, "Demokrasi tarihimizin en önemli seçimlerinden birine giriyoruz. Türkiye'nin istikametinin şekilleneceği bir seçime giriyoruz. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında tercihin yapılacağı bir seçime giriyoruz. Sizler eski Türkiye'nin acılarını iliklerinize kadar yaşadınız" diye konuştu.

"BDP BELEDİYECİLİK DEĞİL, GERİLİM SİYASETİ VAR"

BDP'yi eleştiren Başbakan Erdoğan, BDP'nin belediyecilik yapmadığını söyledi. Erdoğan, "BDP belediyecilik yapmaz, eser üretmez, BDP'de gerilim ideoloji siyaseti var. BDP 'Biz Kürtlerin partisiyiz' diyor, biz 77 milyonun partisiyiz diyoruz. Biz hepsine hizmetkarız, biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Biz istiyoruz ki Siirt'te eser üretelim eser. Kardeşlerim eski Türkiye'de yasaklar vardı, yoksulluk vardı, yolsuzluk vardı, red vardı, inkar vardı, asimilasyon vardı, türkülere, kitaplara yasak vardı. Annenin evladı ile ana dilde konuşmasına yasak vardı. Bunları kim serbest etti. Biz serbest ettik. Eski Türkiye'de OHAL, yol kontrolleri vardı bunları kim kaldırdı. Kardeşlerim eski Türkiye'de kan, gözyaşı, acı vardı, Siirt'in sesinin ulaşmadı duvarlar vardı. İşte biz o eski Türkiye dönemini kapattık. Siz istemiyor muydunuz, sizin istediklerinizi milli birlik ve kardeşlik projesi ile biz yaptık. Şimdi yeni Türkiye var. Milleti ile kucaklaşan bir Türkiye var. Yasakların kaldırıldığı bir Türkiye var. Yeni Türkiye'de silahlar değil siyaset var, kardeşlik var. Yeni Türkiye'de ağlayan değil, eşiyle, çocuklarıyla, huzurlu oturan anneler var. Çok çalıştık, çok mücadele ettik, çok badireler atlattık bu günlere geldik. Hayalleri hedeflere ulaştırırken gerçekleri yakaladık" şeklinde konuştu.

"ARTIK SOKAKLARDA SİLAH SESİ DUYULMUYOR"

Başbakan Erdoğan konuşmasında çözüm sürecine de değinerek, bölge ve ülkenin yakaladığı huzuru bozdurmayacaklarını söyledi. Erdoğan, "Son 1 yıldır terör nedeniyle yeni acılar yaşanmıyor. Geçen yıl Nevruz'u muhabbetle kutladık, bu yıl da muhabbetle kutlayacağız. Artık sokaklarda silah sesleri duyulmuyor, şehit haberleri gelmiyor, bunu sizin hayır dualarınızla yaptık. Siz hükümetinize sahip çıktınız ve Türkiye'yi bu günlere taşıdınız. 77 milyonun kardeşliğini daha da güçlendireceğiz. Artık enerjimizi kavgalara değil, barışa, çözüme, kalkınmaya daha çok yoğunlaştıracağız. Çözüm sürecini siz istediniz ve buna sahip çıktınız, şimdi de bu sürece sahip çıkmanızı sizlerden rica ediyorum. Bu sürece hem destek olmanızı hem de dualar etmenizi istiyorum" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ"

Erdoğan, çözüm sürecinin birilerini rahatsız ettiğini ve bundan dolayı huzuru bozmak için ellerinden geleni yapmaya çalışanların olduğunu söyledi. Erdoğan, "Kardeşlerim çözüm süreci birilerini rahatsız etti. Şehirlerimize, sokaklarımıza, evlerimize gelen ferahlık birilerini rahatsız etti. Büyüyen ekonomi, güçlenin Türkiye, yeni Türkiye birilerini rahatsız etti. Huzur ve istikrarı bozmak istediler 17 ve 25 Aralık ile yeni Türkiye'ye sabotaj düzenlemek istediler" diye konuştu.

"GEZİ'DE AĞAÇ BAHANE GERİSİ ÇOK ŞAHANEYDİ"
Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Erdoğan, Gezi sürecine de değindi. Başbakan Erdoğan, "Gezi eyleminde ağaç bahaneydi, gerisi çok şahaneydi. Yaktılar, yıktılar. Molotoflarla demokrasi gelir mi, demokrasinin yolu sandıktır, gücün varsa sandığa gidersin. Sandığa gitmiyorsan halka saygısızsın. 17 Aralık'ta da yolsuzluk ve rüşvet bahaneydi. İstikrara, huzura, kardeşliğimize hücum etmek istiyorlar. Hiçbir yolsuzluk girişimine asla göz yummadık ve yummayız. Biz yolsuzluklarla mücadele ederek bu günlere geldik. Bundan sonra da hiçbir yolsuzluğun üzerini örtmeyiz. CHP, MHP, BDP onlara rehberlik eden Pensilvanya artık bir ve beraberler. Arkadaş, dost oldular. Kumaşınız birbirine pek uymaz nasıl olur bu iş. Aslında bunlar yolsuzlukların peşinden koşmuyor, mili iradeyi çalmayı istiyorlar. Sandıkta bir kez daha kaybedeceklerini biliyorlar, onun için sandık dışında yol arıyorlar. Sandık dışında her yol gayri demokrasidir, ahlak dışıdır, edep dışıdır. Hukuksuzca dinleyip kaydettikleri telefon görüşmelerini, devletin sırlarını ifşa ediyorlar. Kardeşliğimize sabotaj yapmak istiyorlar, ülkede huzuru bozmak istiyorlar. Pensilvanya'nın kuyruğuna takılan MHP, CHP, BDP umudunu sokaklara bağladı. Kimlerin kimlerle ortak hareket ettiğine dikkat edin. Pensilvanya CHP ile hareket ediyor MHP hem CHP hem Pensilvanya ile hareket ediyor. Hiç merak etmeyin. Biz bütün bunların hesabını soracağız. 30 Mart'ta siz sandıkta, biz de hukuk içinde bu ihanetin hesabını soracağız. Biz de Pensilvanya'dan, ihanet şebekesinden hesap soracağız. Türkiye'nin kutlu yürüyüşünün önüne kimse geçemeyecek. Türkiye'nin 2023 hedefine gitmesine kimse engel olamaz. Bu süreçten de hayırlı sonuç çıkacak inşallah. Unutmayın her olanda hayır vardır. Son çete temizlenecek CHP, MHP'nin darbe umudu bitecek. Reformların önündeki son engeller kalkacak ve inşallah Türkiye çok daha güzel günlere gelecek" şeklinde konuştu.

"CHP GENEL MÜDÜRÜNÜN FETVAYI ALDIĞI HOCA BELLİ"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun fetvayı aldığı hocanın belli olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "CHP başındaki genel müdür benim ile ilgili yeni bir yalan daha uydurdu İsviçre bankalarında benim 13 hesabım varmış. Sende zerre kadar kabiliyet varsa, cibiliyetin düzgünse, hesaplar hangi bankadaysa, bunları bul çıkar. Ben de bu hesaplardan çıkacak parayı sen çok fakirsin ya sana vereceğim. Yalanın kuyruklusunu biliyordum ama bu kadarını bilmiyordum. Adamın bütün hayatı yalan. Fetvayı Pensilvanya'dan alıyorlar. Fetvayı aldığı hoca belli. Bul çıkar ondan sonra da seninle beraber o parayı tahsil ederim. Yalan olur da bu kadar olmaz. Ama bunda karakter zafiyeti var. Bunlarda takiye var, yalan var, iftira var, fitne var, fesat var ve bunların hepsi karakterleri gereği" diye konuştu.

TEK VATAN, TEK BAYRAK, TEK MİLLET VURGUSU nbsp;

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında Türkiye'yi kimseye böldürtmeyeceklerini belirtti. Erdoğan, "Kimse yanlış hesap yapmasın. Bu ülkeyi kimseye böldürtmeyiz. Kimse buna curet etmesin. Gittiğimiz her yerde söylediğimiz gibi mutlu bir Türkiye için tek vatan, tek bayrak, tek millet diyoruz. Bunun aksini düşünenler karşısında bizleri bulur. Biz sadece Allah'ın huzurunda eğiliriz. İnsanların karşısında eğilmeyiz. Bu millete neler yaptılar neler. İmam Hatipleri kapattılar, kız çocuklarının okula gitmesine müsaade etmediler. Baş örtülü yavrularımızı İmam Hatip'e almadılar. Bu zulmü biz kaldırdık, Çünkü biz dertliyiz. Benim 4 çocuğumun 4'ü de İmam Hatip mezunu. Kızlarım Türkiye'de okuyamadıkları için yurt dışına gittiler. Biz bunların hesabını sorduk ve sormaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...