Ukrayna'da saldırı alarmı!

/ Kaynak: AA
Ukrayna'da saldırı alarmı!

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreteri Andrey Parubiy, ülkesinin geniş çaplı bir saldırı tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Parubiy, düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna sınırında, 80 binden fazla asker, 270 tank, 180 askeri zırhlı araç, 380 topçu aracı, 18 çok namlulu roketatar, 140 askeri uçak, 90 askeri helikopter, 19 gemi bulundurduğunu kaydetti.

Rus askerlerinin sınıra yakın mesafede olduklarını belirten Parubiy, tatbikatlarına devam eden Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin de askerleri "hazır" duruma getirdiğini ifade etti. Parubiy, Ukrayna askerlerinin, olası bir saldırıya karşılık verebilecek şekilde konuşlandırıldığını dile getirdi.

Parubiy, seferberlik çerçevesinde, 40 binden fazla gönüllünün yazıldığını kaydederek, ülke sınırlarında gerçekleştirilen sıkı kontroller sonucunda kimliklerinden şüphe edilen 4 bine yakın Rus vatandaşının ülkeye girişinin engellendiğini belirtti.

Parubiy ayrıca, Kırım'daki olaylardan dolayı Ukrayna topraklarına sığınan 400'a yakın sığınmacının olduğunu ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...