Osmaniye'de AK Parti seçim otobüsüne saldırı

/ Kaynak: AA
Osmaniye'de AK Parti seçim otobüsüne saldırı

Politika Haberleri  / AA

AK Parti Osmaniye Kadın Kolları üyelerini taşıyan otobüse yönelik taşlı sopalı saldırıda Kadın Kolları Başkanı Zekiye Yılmazer hafif yaralandı.

AK Parti Kadın Kolları üyelerini taşıyan otobüse yönelik taşlı sopalı saldırıda Kadın Kolları Başkanı Zekiye Yılmazer hafif yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, AK Parti Osmaniye Kadın Kolları üyesi 45 kişi, Yunus Emre Mahallesi'nde seçim çalışması sırasında, çoğunluğu genç ve çocuklardan oluşan yaklaşık 100 kişilik grubun taşlı sopalı saldırısına uğradı.

Olayın büyümesinden endişe eden AK Partililer seçim otobüsüne binerek dönmek istedi. Bu sırada otobüsün etrafını saran kalabalık arttı. Atılan taşlarla kırılan otobüs camının parçaları nbsp; AK Parti Kadın Kolları Başkanı Zekiye Yılmazer'e isabet etti. Saldırganların attığı taş ve briket parçaları partili bazı kadınların da koluna isabet etti. Ahmet Demir yönetimindekiseçim otobüsü geriye doğru kaçmaya çalışırken bir evin duvarına çarptı.

Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi ve kısa sürede kalabalık dağıldı. Kulağından yaralanan Yılmazer ambulansla hastaneye götürüldü.

Olay yerine gelen Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Emniyet Müdürü Tayfun Erdal Ceren'den bilgi aldıktan sonra mahalle sakinleriyle ve buradaki BDP il yöneticileriyle görüştü.

AA muhabirine konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yılmazer, "Seçim çalışması sırasında bir grup otobüsümüzün önünü kesti ve gitmemizi istedi. Engel olmak isteyen gruba çalışmalarımıza devam edeceğimizi söyledikten sonra kalabalık artarak büyüdü ve 100 kadar kişiye ulaştı. Aralarında kadınların da bulunduğu çoğunluğu genç ve çocuklardan oluşan kalabalık, taş ve sopalarla bize saldırdı. Kaçmayı başaramasaydık linç edilebilirdik, büyük panik yaşadık. Arkadaşlarımıza geçmiş olsun. Bu saldırılar çalışmalarımızı engellemeyecek" diye konuştu.

Polis saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...