Geziciler AK Parti seçim bürosunu ateşe verdi

Geziciler AK Parti seçim bürosunu ateşe verdi

GÜNDEM Haberleri

Berkin Elvan'ın ölümünü bahane eden provakatörler Şişli'de bulunan AK Parti seçim bürosunu ateşe verdi.

Şişli'de polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan bir grup, daha sonra Kurtuluş Caddesi üzerindeki AK PArti Seçim Ofisi'ni ateşe verdi. Seçim afişleri ile flamalar bir anda alevler içinde kaldı.

Berkin Elvan'ın cenazesine katılan kalabalık grubun büyük bir kısmı, Ergenekon Caddesi üzerinden Feriköy Mezarlığı'na gitti.Dönüş yolunda ise Taksim'e çıkmak isteyen gruba polis engel oldu. Polisi taş yağmuruna tutan guruba müdahale gecikmedi ve olaylar patlak verdi.

AK PARTİ SEÇİM BÜROSU YAKILDI

Kurtuluş caddesi üzerinde bulunan Ak Parti seçim bürosuna eylemciler tarafından saldırı düzenlendi. Büroya molotof ve havai fişeklerle saldıran gurup daha sonra seçim bürosunu ateşe verdi. Hızını alamayan provokatörler daha sonra Ak parti seçim çalışmalarında kullanılan büroşür ve bayrakları ateşe verdi.

TAKSİM'DE 2 POLİS MEMURU YARALANDI

İstiklal Caddesi'nde toplanan gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Grup havai fişek ve taşlarla karşılık verirken iki polis atılan taşlarla yaralandı.
nbsp;
Berkin Elvan'ın defnedilmesinin ardından Taksim Meydanı'nda toplanan grup, çevik kuvvet ekipleri tarafından İstiklal Caddesi'ne doğru püskürtüldü. İstiklal Caddesi'nde 'dağılın' uyarılarına taş ve havai fişeklerle karşılık veren gruba polis, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.
nbsp;
Grubun attığı taşlarla iki polis memuru yaralandı. Ayaklarından yaralanan polisler arkadaşlarının yardımıyla kenara çekilirken, bazı göstericiler de gözaltına alındı.
nbsp;
İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarında polisle grup arasındaki çatışma devam ediyor.

Bankaya talan ettiler

Şişli'de bir bankayı talan eden göstericiler bankadaki demirbaş malzemeleri ateşe verdi. Edinilen bilgiye göre, Berkin Elvan'ın defnedilmesinin ardından çıkan olaylarda göstericiler Kurtuluş Caddesi'ndeki bir banka şubesinin camlarını kırdı daha sonra bankanın içerisine girdi. Banka içerisindeki bilgisayar, para sayma makinası, masa gibi demirbaşları dışarı çıkardı. Bankanın ATM'sini taşlarla parçalayan gruptakiler daha sonra dışarı çıkardıkları demirbaşları ateşe verdi. Grubun banka önünde ateşe verdiği malzemeler çevredeki vatandaşlar tarafından söndürülürken bölgedeki gerginlik devam ediyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...