Berkin için ortak mesaj: Bu son olsun!

Berkin için ortak mesaj: Bu son olsun!

GÜNDEM Haberleri

Gezi olaylarının en küçük kurbanı Berkin Elvan on binllerce kişinin katıldığı tören sonrası defnedildi.

Gezi Parkı olayları sırasında gaz kapsülü ile yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan, büyük bir cenaze töreniyle İstanbul'da toprağa verildi. Berkin için önce Okmeydanı Cemevi'nde tören düzenlendi. Ardından cenaze, binlerce kişinin katılımıyla E-5, Mecidiyeköy, Şişli Camii ve Halaskargazi Caddesi istikametinden Feriköy Mezarlığı'na götürüldü. Cenaze töreninde muhtemel bir provokasyondan korkuluyordu. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun emriyle polis kalabalıktan uzak tutuldu. Mutlu, emniyet güçlerine "dikkatli görev yapın" talimatı verdi. Bir ara grubun arasında kalan itfaiye arabası, panikle geri geri gitmeye çalıştı. Hızla geri giden itfaiye şoförü, eylemciler tarafından linç edilmek istendi. Sağduyulu vatandaşlar tarafından kurtarılan itfaiyeci, başka bir araca bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.
Katılımcıların Berkin'in ekmek almaya giderken vurulduğuna dikkati çekmek için ekmek taşıdığı görüldü. Cenaze törenine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, CHP milletvekilleri, HDP eş başkanları, sanatçılar, Ergenekon davasında tahliye edilen Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,
Başbakan'ı provokasyonla suçladı. CHP'nin liderinin aksine bakanlar, siyasi siyasiler, iş dünyası sağduyu çağrısı yaptı.
ARINÇ: BU EVLATLAR BİZİM
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, "Geleceğimizi daha sağlıklı temeller üzerine oturtabilmek, devletin, milletin bütünlüğü bakımından çektiğimiz acılar son olsun" dileğinde bulundu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bu evlatlar bizim. Bu masum insanın üzerinden günlük siyaset üretmeye kalkanlara fırsat verilmemeli. Başbakanımızın, hükümet üyelerimizin üzüntü yaşadığına inanıyorum" dedi.
Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, "Bizler, bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz" dedi ölümün seçim öncesi siyasi malzemeye dönüştürülmemesini istedi. İki gün yas ilan ettiğini duyuran BDP'den ise Türkiye'nin geçmişiyle yüzleşmesi ve sorumluların yargı önüne çıkarılması çağrısı geldi. nbsp;
İş kadını Güler Sabancı "Sağduyulu davranmalı ve başka Berkin'ler olmamasına çaba göstermeliyiz" dedi. nbsp;

BERKİN, SEKEN GAZ KAPSÜLÜYLE YARALANMIŞ
Berkin'in ölümüne yol açan, gaz kapsülünün polis tarafından kasıtlı atıldığı iddia edilmişti. Okmeydanı Eren sokakta meydana gelen olayın tanıklarının anlatımı ise farklı. Berkin'in yakın arkadaşı Muhammet Akkaya 5 Aralık 2013 tarihli ifadesinde "Polisin attığı gaz kapsülü duvara çarpıp Berkin'in kafasına vurdu. Berkin yere düştü" dedi. Sokakta MOBESE kamerası olmadığı için olayla ilgili görüntü bulunmuyor. Şimdiye kadar 10'nun üzerinde polisin ifadesi alındı ancak olayın nasıl gerçekleştiğine dair bir bilgiye ulaşılamadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...