Burak Can Karamanoğlu kimdir (Burak Can Karamanoğlu nasıl öldü)

Burak Can Karamanoğlu kimdir (Burak Can Karamanoğlu nasıl öldü)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından Okmeydanı'nda eylemcilerin ateş açtığı 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu öldü. Burak Can Karamanoğlu kimdir?

Berkin Elvan'ın cenazesinin Halaskargazi Caddesi üzerinden Feriköy Mezarlığı'na götürülmesinden sonra yine provokatörler sahneye çıktı. Anons üzerine Taksim'e çıkmak için katılımcıların büyük bölümü cadde üzerinde bekleyişe geçti. Bir süre sonra kalabalık içinden bazıları barikat kuran polis araçları TOMA'ların üzerine çıktı. Uyarılara rağmen eylemlerine devam eden gruptakiler, polislere taş, bilye, havai fişek ve çevredeki masa ile sandalyeleri fırlattı. Bunun üzerine polis, biber gazı ve tazyikli suyla gruba müdahale etti. Gruptakiler ara sokaklara dağılırken gerginlik geç saatlere kadar sürdü. Aynı saatlerde Mecidiyeköy, Tarlabaşı, Divan Kavşağı ve İstiklal Caddesi'nde de eylem yapanlara müdahalede bulunuldu. nbsp;
Kurtuluş Caddesi'nde de bazı bankaların şubelerinin camlarını ve kapılarını kıran eylemciler, ATM cihazlarına da zarar verdi. Bir banka şubesindeki para kasasının açık ve içinin boş olduğu görüldü.
İstanbul Okmeydanı'nda araçlara zarar vermek isteyen protestocular, kendilerini uyaran Burak Karamanoğlu adlı gençle kavga etti. Eylemcilerin açtığı ateş sonucu başından vurulan Karamanoğlu hayatını kaybetti. nbsp;

Konuyla ilgili İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Dün akşam saat 22.30 sularında Beyoğlu ilçesi, Kulaksız Dörtyol mevkii, Çeşme Durağı mıntıkasında iki grup arasındaki sözlü sataşmaların, daha sonra silah kullanılan bir kavgaya dönüşmesi sonucunda 1992 doğumlu Burak Can Karamanoğlu adlı genç hayatını yitirmiş, yine bu silahlı saldırı sonucu 1983 doğumlu Hüseyin Taşbaşı el ayasından, Ramazan Gün ise karın boşluğundan yaralanmış olup, yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.Fail ya da faillerin yakalanması yönünde emniyet birimlerimiz tarafından çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.

Hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi paylaşıyor, yaralı yurttaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimle acil şifalar diliyorum."

Hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nun cenazesinin Kasımpaşa Deniz Hastanesi Morguna kaldırıldığı öğrenildi. Bu arada olayda Karamanoğlu'nun yakınları olay yerinde toplanarak, sloganlar attı ve cadde üzerinde yürüyüş düzenledi. nbsp;Mahallede gerginlik devam ederken, bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.

Beyoğlu Ülkü Ocakları'ndan açıklama
Gezi Parkı odaklı olaylarda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için düzenlenen cenaze töreninin ardından yapılan gösteriler sırasında dün gece çıkan ve Burak Can Karamanoğlu'nun (22) hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayların, Beyoğlu Ülkü Ocakları ile ilişkisi olmadığı belirtildi.

Beyoğlu Ülkü Ocakları'nın resmi facebook sayfasında yer alan açıklamada, "Okmeydanı Dörtyol'da çıkan çatışmaların Beyoğlu Ülkü Ocakları'yla ilişkisi yoktur. Ülkücü camianın ismini bu tür provakatif eylemlere karıştıranları şiddetle kınıyor, ülküdaşlarımızın bu tür asılsız haberlere itibar etmemesini rica ederiz" denildi.

Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından dün yapılan gösteriler sırasında Beyoğlu'nda iki grup arasında çıkan kavgada silahla vurulan nbsp;Burak Can Karamanoğlu'nun Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri devam ediyor. Karamanoğlu'nun cenazesi, olayın ardından kaldırıldığı Kasımpaşa Asker Hastanesi'ndeki savcılık incelemesinden sonra Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam yemek yedikten sonra dışarı çıktığını söyledi. Karamanoğlu, oğlunun annesine dışarı çıktığını söylediğini aktararak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Annesi de 'oğlum dışarıda olaylar var, dışarı çıkma' demiş. Evimiz ana caddeye yakın. Bizim olduğumuz mevkide, muhitte olay olmaz. 200 metre yukarıda olayların olduğu yerde vatandaşlar toplu halde yürüyerek geliyorlar. Işıklar sönük, saat 18.00'de ışıkları söndürdüler. Toplu halde geliyorlar. Bunlar da 3 arkadaş kol kola giriyorlar. Caddenin kenarında bunları gözlüyorlar. Hepsi 5-10 dakika içinde olay bitiyor. Kör kurşun gelip isabet ediyor."

"Ellerinde sopalar yok"
Karamanoğlu, kurşunun eylemcilerden geldiğini belirterek, "Ellerinde sopalar yok, bizimkiler sadece meraktan... Genç çocuklar, merak edip bakıyorlar. 3 arkadaşıyla beraber gidiyor. Zifiri karanlık. Mermi geliyor. Yanındaki arkadaşı 'ne oldu?' diyor. Düşüyor, olduğu yere ve yüzünü yere vuruyor. Vurunca yüzü yarılıyor. Bedava ölüm, bedava" diye konuştu.


Oğlunun yanındakilerde yaralanma söz konusu olmadığını dile getiren Karamanoğlu, topluma sağ duyu çağrısında bulunarak, "Kardeşim, benim sağ ve solla herhangi bir işim yok. Biz hep beraber Türk milletiyiz, Türküz. Bizim vatanımız tek. Bu olayları tasvip etmiyoruz" dedi.

Berkin Elvan'ın cenaze törenin ardından yaşananlara değinen Karamanoğlu, şunları kaydetti:
"15 yaşındaki bir çocuğun, 'Bir ekmek alıp veriyor' hesabını katarak, bunu ileri sürerek, ülkenin altını üstüne getirmenin bir anlamı yok. 15 yaşındaki bir çocuk mu Türkiye'yi kurtarıyordu, ölmeseydi? Onu ileri sürerek bu hadiseleri yapıyorlar. Okmeydanı'nda kırmadıkları dükkan, yer kalmadı. Yaktılar, yıktılar her tarafı. Bir polis önüne çıkıp da 'nereye gidiyorsun?' demedi. Herkesin evladı var. Benim canım yanıyor. Yazık günah bu millete, bu çocuklara yazık. Bütün gençlere yazık. Sağduyu... Hep bir ve beraber olacağız. Bu ülkeyi kimseye böldürmeyeceğiz. Kimseye de yar etmeyeceğiz. Biz Türküz, Müslümanız. Bu ülkeyi Türkiye'den, Türk'ten başkası idare edemez. Almanı, ABD'lisi gelip burayı idare edemez" ifadelerini kullandı. nbsp;
Baba Halil Karamanoğlu, oğlunun bahriyeli olarak askerliğini yapıp 3 ay önce terhis olduğunu sözlerine ekledi.

"Karşıt grup, çatışma yok. Ne taş, ne sopa var"
Ailenin yakınlarından olan Dursun Eker, karşıt gruplar arasında bir çatışmanın olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:
"Berkin'in cenazesine katılan grupların, dağılıp Okmeydanı'nda taşkınlık yapması ve o sırada tesadüfen bu gençlerle karşılaşmasından mütevellit bir hadise. Karşıt grup, çatışma yok. Ne taş, ne sopa var. Tamamen kalabalığın içinde kim olduğunu bilmediğimiz şahısların ateş açması sonucu bizim bir gencimiz vefat etti. Başka vefatlar olmasın, başka canlar yanmasın. Biz taşkınlık çıkmaması için cenazeyi burada değil, Alucra'da toprağa vereceğiz. Biz sağduyu çağrısında bulunuyoruz; lütfen herkes sakin olsun." nbsp;

Cenaze aile tarafından teslim alındı
Karamanoğlu'nun cenazesi, olayın ardından kaldırıldığı Kasımpaşa Asker Hastanesi'ndeki savcılık incelemesinden sonra Adli Tıp Kurumu'na getirildi.
Buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından Karamanoğlu'nun cenazesi, ailesine teslim edildi. nbsp;
Karamanoğlu'nun cenazesinin bulunduğu cenaze aracına, babası Halil Karamanoğlu ve bazı yakınları da bindi. nbsp;
Burak Can Karamanoğlu'nun cenazesinin, Okmeydanı'ndaki baba evine götürüleceği öğrenildi. nbsp;
Piyalepaşa Camisi'nde cenaze namazı kılınacak
Burak Can Karamanoğlu'nun cenazesi, Kasımpaşa'daki Piyalepaşa Camisi'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından memleketi Giresun'un Alucra ilçesinin Karaağaç köyüne gönderilecek.

TUNCELİ'DE 1 POLİS ŞEHİT

İstanbul'un yanısıra bir çok ilde ve Tunceli'de de protestocular polisle çatıştı. Polisin sıktığı gaz bombasından etkilenen polis memuru Ahmet Küçüktağ (30), kalp krizi geçirdi. Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Küçüktağ için Elazığ'dan kalp pili getirildi. 8 aylık evli nbsp; Küçüktağ nbsp;
(HABER MERKEZİ - AJANSLAR)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...