Okmeydanı'nda bir can daha gitti, Burak Can Karamanoğlu öldü

Okmeydanı'nda bir can daha gitti, Burak Can Karamanoğlu öldü

YAŞAM Haberleri

Okmeydanı'nda eylemcilerin ateş açtığı 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu öldü. Burak Can Karamanoğlu kimdir?

Berkin'in cenazesi sonrasında yine provokatif gruplar sahneye çıktı. Okmeydanı'nda eylemcilerin ateş açtığı 1 genç öldü. Tunceli'de ise 1 polis şehit oldu. nbsp;Berkin Elvan'ın cenazesinin Halaskargazi Caddesi üzerinden Feriköy Mezarlığı'na götürülmesinden sonra yine provokatörler sahneye çıktı. Anons üzerine Taksim'e çıkmak için katılımcıların büyük bölümü cadde üzerinde bekleyişe geçti. Bir süre sonra kalabalık içinden bazıları barikat kuran polis araçları TOMA'ların üzerine çıktı. Uyarılara rağmen eylemlerine devam eden gruptakiler, polislere taş, bilye, havai fişek ve çevredeki masa ile sandalyeleri fırlattı. Bunun üzerine polis, biber gazı ve tazyikli suyla gruba müdahale etti. Gruptakiler ara sokaklara dağılırken gerginlik geç saatlere kadar sürdü. Aynı saatlerde Mecidiyeköy, Tarlabaşı, Divan Kavşağı ve İstiklal Caddesi'nde de eylem yapanlara müdahalede bulunuldu. nbsp;

Kurtuluş Caddesi'nde de bazı bankaların şubelerinin camlarını ve kapılarını kıran eylemciler, ATM cihazlarına da zarar verdi. Bir banka şubesindeki para kasasının açık ve içinin boş olduğu görüldü.
İstanbul Okmeydanı'nda araçlara zarar vermek isteyen protestocular, kendilerini uyaran nbsp;Burak Karamanoğlu nbsp;adlı gençle kavga etti. Eylemcilerin açtığı ateş sonucu başından vurulan Karamanoğlu hayatını kaybetti. nbsp;

Konuyla ilgili İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Bu akşam saat 22.30 sularında Beyoğlu ilçesi, Kulaksız Dörtyol mevkii, Çeşme Durağı mıntıkasında iki grup arasındaki sözlü sataşmaların, daha sonra silah kullanılan bir kavgaya dönüşmesi sonucunda 1992 doğumlu Burak Can Karamanoğlu adlı genç hayatını yitirmiş, yine bu silahlı saldırı sonucu 1983 doğumlu Hüseyin Taşbaşı el ayasından, Ramazan Gün ise karın boşluğundan yaralanmış olup, yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.Fail ya da faillerin yakalanması yönünde emniyet birimlerimiz tarafından çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.Hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi paylaşıyor, yaralı yurttaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimle acil şifalar diliyorum."Hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nun cenazesinin Kasımpaşa Deniz Hastanesi Morguna kaldırıldığı öğrenildi. Bu arada olayda Karamanoğlu'nun yakınları olay yerinde toplanarak, sloganlar attı ve cadde üzerinde yürüyüş düzenledi. Mahallede gerginlik devam ederken, bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.

TUNCELİ'DE 1 POLİS ŞEHİT

İstanbul'un yanısıra bir çok ilde ve Tunceli'de de protestocular polisle çatıştı. Polisin sıktığı gaz bombasından etkilenen polis memuru Ahmet Küçüktağ (30), kalp krizi geçirdi. Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Küçüktağ için Elazığ'dan kalp pili getirildi. 8 aylık evli nbsp; Küçüktağ kurtarılamadı.
Haber Merkezi - Ajanslar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...