Tunceli'deki eylemlerde bir polis kalp krizi geçirip şehit oldu

/ Kaynak: AA
Tunceli'deki eylemlerde bir polis kalp krizi geçirip şehit oldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Berkin Elvan için Tunceli'de yapılan eyleme müdahale sırasında kalp krizi geçiren polis memuru, şehit oldu.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi ve önünde bulunan zırhlı araçlara taş, havai fişek ve molotofkokteyli atan gruba müdahale esnasında, zırhlı araç içerisinde bulunan polis memuru Ahmet Küçüktağ (30), kalp krizi geçirdi.Tunceli Devlet Hastanesine kaldırılan Küçüktağ için Elazığ'dan askeri helikopterle kalp pili getirildi. Kalp pili takılan ve yaklaşık 3 saat kalp masajı yapılan Küçüktağ, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Küçüktağ'ın yaklaşık 8 ay önce evlendiği öğrenildi.Fiili müdahaleye maruz kalmadan oluşan rahatsızlık. Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın "görev esnasında, araç içerisinde herhangi bir fiili müdahaleye maruz kalmadan oluşan rahatsızlık"sonucuşehit olduğunu bildirdi.


Vali Güner, Tunceli Devlet Hastanesi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Berkin Elvan için Tunceli'de yapılan eyleme müdahale sırasında kalp krizi geçiren ve şehit olan polis memuru Ahmet Küçüktağ'a (30) Allah'tan rahmet, polis teşkilatına ve halka başsağlığı diledi.


Tunceli'de, "halkını yaşat ki devlet yaşasın, insanı yaşat ki devlet yaşasın" ruhuyla emniyet teşkilatı ve diğer kurumlarla beraber halka hizmet için çalıştıklarını ifade eden Güner, şunları söyledi:


"Akşam saatlerinde il merkezinde meydana gelen gösteriler esnasında 'shortland' diye tabir edilen araç içerisinde bir polis memuru kardeşimiz rahatsızlanıyor. Anında hastaneye sevk ediliyor. Hastanede gerekli müdahaleler kalp pili de dahil olmak üzere yapıldı ancak maalesef şehit oldu. Hayata döndüremedik. Ben bütün emniyet teşkilatımıza, Tunceli emniyet teşkilatımıza, aziz milletimize ve aziz devletimize başsağlığı diliyorum. Bizler bir etle tırnak gibi aziz milletimize devletin bir hizmetkarı olarak kanunlar çerçevesinde hizmet etmeye devam edeceğiz. Polis kardeşimizin vefatı, görev esnasında, araç içerisinde, herhangi bir fiili müdahaleye maruz kalmadan, oluşan bir rahatsızlık çerçevesinde hastanede ruhunu teslim etmesiyle meydana gelen bir olaydır. Ben huzurlu günler, şuurlu günler, kardeşlik dolu, barış dolu, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimiz günler diliyorum. Aziz milletimize, aziz polis teşkilatımıza ve devletimize başsağlığı diliyorum."


Tunceli'de cenaze töreni yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Güner, "Şu anda ailesi çok perişan durumda. Anne babasına haber veriliyor. Emniyet teşkilatımız gerekli koordinasyonu ailesinin rızası çerçevesinde şehidimize yakışır bir şekilde icra edecektir. İnşallah, şehidimize ve emniyet teşkilatımıza yakışır bir şekilde kardeşimizi uğurlayacağız" diye konuştu. nbsp;


Taş yağmuruna tutulmuşlar
Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, nbsp;şehit polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın gazdan etkilenerek kalp krizi geçirdiği iddialarına ilişkin makamında İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz ile açıklamalarda bulundu.


Ahmet Küçüktağ'ı görevli olduğu ekip otosu içinde aniden rahatsızlanması sonucu kaybettiklerini dile getiren Güner, şöyle konuştu:


"Bu olaylarla ilgili olarak kamuoyunda, haber programlarında altyazı şeklinde protestolar ve personelimizin şehit olmasıyla ilgili olarak gazdan etkilenerek vefat ettiği şeklinde yanlış ifade ve tespitler yapılmaktadır. Bize İl Emniyet Müdürlüğümüz ve birlikte olay anında yanında görev yapan ekip arkadaşları, gece boyunca görev mahallinde gazlı ortama girmedikleri ve şiddet başladığı zaman topluluğa müdahale etmek için yanlarında bulunan gaz maskesini de takmaya da ihtiyaç duymadıkları şeklinde amirlerine ve arkadaşlarına, yanında bulunan arkadaşlarımız beyanda bulunmuşlardır. Tam tersine yanında bulunan arkadaşları, gazdan ziyade adeta araçlarına bir taş yağmuru şeklinde yoğun bir taş yağmuruna tutuldukları ve bundan dolayı da ciddi bir stres yaşadıklarını paylaşmışlardır ve şu anda da Emniyet Müdürlüğünün konuyla ilgili tespitleri devam etmektedir."


Konuyla ilgili savcılık tarafından adli işlem sürdürüldüğünü belirten Güner, şunları kaydetti:


"Yanındaki arkadaşlarının gazlı bir ortama maruz kaldıkları yönünde Emniyet Müdürlüğü'ne, amirlerin bir beyanları olmamış ve böyle bir tespit de Emniyet Müdürlüğü tarafından aracın bulunduğu yer itibariyle yapılmamıştır. Aracın bulunduğu yerde taşlı bir ortamın, taş yağmurunun olduğu tespiti yapılmıştır, konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğünün tespit çalışmaları devam etmektedir. Burada bizim tek tespit ettiğimiz şey, gazdan daha ziyade aracın etrafında yoğun bir taş yoğunluğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili adli tahkikatlar devam etmektedir."


nbsp;"Başımız sağolsun"
Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, twitter hesabından şunları paylaştı:


"Bir evladımızı, polis memuru Ahmet Küçüktağ'ı görevli olduğu ekip otosu içinde aniden fenalaşması sonucu kaybettik. Başımız sağolsun. Kamuoyunda gazdan etkilenerek rahatsızlandığı şeklinde yanlış bilgiler dolaşmaktadır. Kurumum tarafından bu yönlü bir bilgi edinilmiş değildir. Birlikte görev yapan ekip arkadaşları gece boyunca gazlı ortama girmedikleri ve gaz maskesi takmaya hiç ihtiyaç duymadıklarını söylemiştir"


Şehit polis memurunun cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...