Devler Türk ortak arıyor

Devler Türk ortak arıyor

Ekonomi Haberleri

Bu yıl 25'incisi yapılan MIPIM'de Rusya, Yunanistan ve Hollandalı birçok iş adamı, Türk şirketlerle 'Büyük projelerde iş birliği' yapmak istiyor.

Türkiye'nin tema parkı ile ile bütünleşmiş konut projesini MIPIM'de tanıtan Tema İstanbul başta olmak üzere birçok Türk inşaat firması, yabancı yatırımcılardan ortaklık teklifi aldı. Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan, 2018 FIFA Dünya Kupası'nın düzenleneceği Rusya'nın Rostov Yatırım Ajansı CEO'sunun kupa yatırımları için iş birliği teklif ettiğini söyledi. Arslan, "Ayrıca Yunanistan'dan Euro Bank bizimle görüşmek istedi. Ellerindeki projelerle iş birliği yapmak istediler. Polonya'dan da yeni arsalar geliştirmek isteyen bir grup var. Proje ortaklarından Kantur-Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, Avrupa'daki yatırımların büyüklüğünü görmek için fuara geldiklrini belirtirken, Hollanda'daki projelerle kıyaslama yaptıklarını, Tema İstanbul ile Avrupa'nın dev projelerinin yarış halinde olduğunu söyledi. MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu da "MIPIM'e yabancıya konut satmaya gelmedik. Sadece Türkiye'de sektörün geldiği yeri göstermek istedik" dedi. Tema İstanbul ortaklarından Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise, "Ülke olarak iyi işler yapıyoruz ama tanıtım sıkıntımız var. Bunun için Cannes'a geldik. Şehir ve ülke maketleriyle daha iyi tanıtım yapmalıyız" diye konuştu.
Güven Adalı-CANNES


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...