Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'ye 300 milyon euroluk 'iyi' haber

Türkiye'ye 300 milyon euroluk 'iyi' haber

Ekonomi Haberleri

Hollanda merkezli Tulip BV Real Estate'in 300 milyon euro tazminat talebi tahkimden döndü.

İstanbul Bahçeşehir Ispartakule 3.Bölge'de yapılan inşaatı zamanında teslim edemediği gerekçesiyle sözleşmesi feshedilen Hollanda merkezli Tulip BV, haksızlığa uğradığı gerekçesiyle 300 milyon euro tazminat talebiyle Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne (ICSID) başvurmuştu. Tahkimde şirketi dünyanın en büyük hukuk bürolarından Crowell amp;Moring, Türkiye'yi ise Kuseyri Hukuk temsil etti. Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da tanık olarak dinlendiği ve yaklaşık 3 yıldır süren tahkim davası önceki gün sonuçlandı. Merkezi Washington'da bulunan ICSID tarafından açıklanan kararda şirketin tüm talepleri reddedildi. Böylece Türkiye 300 milyon euroyu aşkın tazminat ödemekten kurtuldu.
Cem Uzan'ın yaklaşık 20 milyar Dolarlık Libenanco ve yaklaşık 600 milyon Dolarlık Kanel Elektrik davalarını da tahkimde Türkiye kazanmıştı. Tulip BV davası ile birlikte Türkiye toplamda 22 milyar Dolarlık bir tazminat vermekten kurtulmuş oldu. Davada Türkiye'yi temsil eden Avukat Rasim Kuseyri "Bu karar ile Türkiye Cumhuriyeti Uluslararası Tahkim Mahkemesi nezdinde yeni bir zafer kazanmış oldu. Söz konusu kararların ekonomik boyutu bir yana Türkiye'nin yabancı kökenli yatırımcılara karşı uluslararası hukuk kurallarına aykırı davranmadığı da tescil edilmiş oldu" dedi. nbsp;
Haber Merkezi nbsp;ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...