Babacan: BDDK ve SPK ayrı kalacak

Babacan: BDDK ve SPK ayrı kalacak

Ekonomi Haberleri

'Bu işler güven üzerine yürür. Her iki kurumun da ne kredibilitesine ne de çalışmalarına gölge düşürecek hiçbir dedikoduya yer vermemek lazım.'

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) tek bir çatı altında birleştirileceğine yönelik iddialara ilişkin olarak, "Böyle bir birleşme gündemimizde kesinlikle yok. Şu an değil sadece ileriye doğru da yok" açıklamasında bulundu. 2003-2004 yıllarında bu iki kurumun birleştirilmesine yönelik bir çalışma yaptıklarını hatırlatan Babacan, şunları söyledi: "Çalışmanın sonucunda böyle bir birleşmenin fayda getirmeyeceği kanaatine ulaştık. Bugün itibarıyla da gündemimizde böyle bir şey kesinlikle yok. Sermaye piyasalarını uluslararası standartlarda yeni bir hukuki altyapıya kavuşturduk. Bankacılıkla ilgili de zaten ayrı bir yasal mevzuatımız var. Burada hem BDDK hem de SPK, zaten görevlerini başarıyla yapan kurumlarımız. BDDK, sadece bankacılık perspektifinden düzenleme ve denetleme çalışmalarını yaparken, SPK halka açık şirketlerimiz ve sermaye piyasaları açısından düzenleme ve denetleme görevlerini yapmaya devam edecek. Her iki kurum da güvendiğimiz, dünya çapında kredibilite oluşturmuş kurumlardır."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...