Annem gibi ölmek istemiyorum

/ Kaynak: İHA
Annem gibi ölmek istemiyorum

YAŞAM Haberleri  / İHA

Mersin'de atık kağıt ve naylon toplayarak geçimini sağlamaya çalışan ve bir odalı çöp evde yaşayan 50 yaşındaki Mehmet Sedef, yetkililerden yardım istedi.

Mehmet Sedef, "Kimse bir çorba getirmiyor. Olursa yiyorum, olmazsa aç kalıyorum. Ben de annem gibi bu çöplüğün içinde ölmek istemiyorum" dedi. nbsp;Yatalak annesi 73 yaşındaki Neziye Sedef ile aynı evde yaşayan, ancak 2 Mart'ta annesinin vefatı ile tek başına kalan Mehmet Sedef, yardım bekliyor. Neziye Sedef ile ilgili "73 yaşındaki Neziye Nine: "Beni çöplüğe atın orada öleyim" haberi üzerine harekete geçen yetkililer, Neziye Sedef'e yardım elini uzatmış ancak hayatını kurtaramamışlardı. Neziye Nine yetkililer tarafından hastaneye kaldırıldı ancak hastanede tedavi gördüğü sırada hayatını kaybetti. Annesi Neziye Sedef gibi çöplükte ölmek istemediğini belirten Mehmet Sedef'in hali de görenlerin yüreklerini burkuyor.
"BEN DE ANNEM GİBİ BU ÇÖPLÜĞÜN İÇİNDE ÖLMEK İSTEMİYORUM"
Durumuyla ilgili açıklama yapan Mehmet Sedef, 6 kardeş olduklarını ve hepsinin çöp toplayarak yaşamlarını sürdürdüğünü belirtti. Devletten yardım beklediğini belirten Sedef, "Burada annem Neziye Sedef ile yaşıyordum. 8 yıldır buradayım. Çöpün içinde, pisliğin içinde yaşıyoruz. Annem öldükten sonra tek kaldım. Çöp topluyorum. Herhangi bir kimse çorba getirmiyor. Olursa yiyorum olmasa aç kalıyorum. Ben de annem gibi bu çöplüğün içinde ölmek istemiyorum. Devletten yardım bekliyorum" dedi.
Yeğeni Cumali Sedef ise dayısının 6 kardeşi olduğunu söyledi. Kardeşlerinin yaşamlarını çöp toplayarak sürdürdüğünü kaydeden Sedef, "Hepsinin durumu çok kötü. Birbirine bakacak durumları yok. Dayım burada ninemle birlikte kalıyordu. Ninem sağlığındayken ona yemek yapıyor, yediriyordu. Bir ona bakan ninem vardı. Şu an ninem de bu pisliğin içinde vefat etti, gitti. Dayım da 'ben de bu çöplüğün, pisliğin içinde ölmek istemiyorum, yetkililerden yardım bekliyorum' diye söylüyor. Evin durumu çok kötü, yaşantı sıfır. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Dayımın kirası, içeceği, yiyeceğini karşılayacak hiçbir geliri yok. 10-15 lira bir geliri var. O da bulursa yiyor bulmasa yiyemiyor. Çok perişan durumda. Ne anne ne de baba var, kimsesi yok. Ninem de bu pisliğin içinde öldü gitti zaten" diye konuştu.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...