Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İster polis ister sivil, toprağa düşen her can bizi yaralıyor'

/ Kaynak: AA
'İster polis ister sivil, toprağa düşen her can bizi yaralıyor'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bakan Işık, "İster polis ister sivil vatandaş, asker olsun isterse sokaktaki sade vatandaşımız olsun, toprağa düşen her can bizi derinden yaralıyor"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "İster polis ister sivil vatandaş, asker olsun isterse sokaktaki sade vatandaşımız olsun, toprağa düşen her can bizi derinden yaralıyor" dedi. Işık, Vali Ahmet Turhan'ı makamında ziyaretinde, Balıkesir'in yeraltı zenginliklerinin daha fazla değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, özellikle bor madeninde merkez olmasını istediklerini söyledi.Balıkesir Üniversitesinde Teknokent kararının Bakanlar Kurulu'ndan çıktığını dile getiren Işık, "Başbakanımızın imzasıyla, Cumhurbaşkanının imzasına sunuldu. Ümit ederim, kısa sürede oradan da çıkar ve Balıkesir, Teknopark'a kavuşur. Teknopark'ı önemsiyoruz. Balıkesir'de sadece bir araştırma merkezi var. Daha fazla araştırma merkezinin kurulmasını, daha fazla çalışma yapılmasını arzu ediyoruz" ifadesini kullandı.Gezi Parkı odaklı eylemlerde yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Tunceli'de düzenlenen gösteriler sırasında, bir polis memurunun kalp krizi geçirerek şehit olmasının hatırlatılması üzerine Bakan Işık, şöyle konuştu: "Ülkemizde hiç kimsenin hayatını kaybetmesini istemiyoruz, kim olursa olsun. Bu ülkede bir tek canın toprağa düşmesini istemiyoruz. Berkin kardeşimize ve polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye'nin istikrar yakaladığı dönemde alınan mesafeyi hepimiz biliyoruz. Türkiye'yi istikrarsızlaştırma girişimlerine hepimizin dikkatli olması gerekir. Türkiye, yoluna demokrasi içinde devam edecektir. Demokrasinin standartlarının yükseltilmesi için adım üzerine adım atıyoruz. Son birkaç ay içinde kaç tane demokratikleşme adımını hayata geçirdik. Biz istiyoruz ki, Türkiye'de herkes, kendisini birinci sınıf vatandaş görsün, kendini o noktada büyük özgüvenle yarına hazırlasın."


Işık, her can kaybının kendilerini derinden yaraladığını belirterek, "İster polis ister sivil vatandaş, asker olsun isterse sokaktaki sade vatandaşımız olsun, toprağa düşen her can bizi derinden yaralıyor. Bu noktada herkesin dikkatli olması gerekir. Elbette demokratik sınırlar içinde hareket edeceğiz, elbette insanlar haklarını kullanacaklar ama bunun bir başkasının hak gasbına, kaybına neden olmayacak tarzda yürütülmesi çok önem kazanıyor" diye konuştu.


Gerçekten büyük üzüntü duyduklarını vurgulayan Işık, şunları kaydetti:


"Hem Berkin kardeşimiz hem polis kardeşimiz hem bu olaylardan hayatını kaybeden her bir kardeşimiz için büyük üzüntü, elem duyuyoruz. Diliyorum ki, bir daha Türkiye böyle acıları, kayıpları yaşamasın kimse bu vesileyle bu olaylar nedeniyle canını kaybetmesin. Diliyorum ki, her şey demokratik olgunlukla, her şey karşısındakine daha fazla tahammülle, her şey hukukun ve evrensel düzeyde yasaların müsaade ettiği noktalarda gerçekleşir, herkes demokratik talebini bir başkasını canına, malına özgürlük alanına kastetmeden talep eder ve alır. Böyle bir ülkeyi arzu ediyoruz. Bütün hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...