Hatay Valiliği: "Protestolarda silah kullanıldı"

/ Kaynak: İHA
Hatay Valiliği: "Protestolarda silah kullanıldı"

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Hatay Valiliği, Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan için yapılan protesto gösterilerinde silah kullanıldığını bildirdi.

Hatay Valiliği internet sitesinden yapılan açıklamada, 11 Mart Salı günü Berkin Elvan'ın vefatı üzerine il genelinde gerçekleştirilen eylem ve etkinliklere Defne ilçesinde 5 bin 500 kişi, İskenderun ilçesinde 2 bin 500 kişi ve Samandağ ilçesinde 300 kişinin katıldığı belirtildi.
Açıklamada daha sonra şunlara yer verildi: "Genel olarak basın açıklaması şeklinde ve olaysız neticelenen etkinlikler olmakla birlikte, Defne ilçesi Uğur Mumcu Alanı'nda bulunan benzin istasyonu önünde güvenlik güçleri ile grup temsilcileri arasında yapılan görüşme esnasında, grup içerisinden yüzü maskeli şahıslar tarafından güvenlik güçlerine yönelik olarak havai fişek atılmıştır. Ses yayın aracı ile yapılan ikaz tekrarlarına rağmen saldırılar devam etmiş ve 4 güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Ayrıca yaşanılan kargaşa sırasında silah sesleri işitilmiş ve yapılan incelemede polis şortland aracına 4 tabanca mermisinin isabet ettiği belirlenmiştir. Grubun havai fişek atmaya devam etmesi üzerine gruba müdahale edilmiş ve bir kişi gözaltına alınmış, şahıs hakkında yapılan yasal işlemlerin ardından serbest bırakılmıştır."
Açıklamanın sonunda, "Hatay Valiliği olarak, ilimizin huzur ve sükunetini muhafaza etme konusunda gösterdiği sağduyu için halkımıza teşekkür ederiz. Hemşehrilerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da serinkanlı bir şekilde ferasetle davranacağına olan inancımızı ifade ederken, hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...