Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güney Sudan'da hükümet krizi

/ Kaynak: AA
Güney Sudan'da hükümet krizi

DÜNYA Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Mayardit'in, ülkedeki siyasi krizin aşılması için tüm siyasi partilerin katılacağı geçiş hükümeti kurulmasına onay verdiği belirtildi.

Güney Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit'in, ülkedeki siyasi krizin aşılması için tüm siyasi partilerin katılacağı geçiş hükümeti kurulmasına onay verdiği belirtildi.
Ülkede 12'si muhalif, 5'i hükümet ortağı 17 partiden oluşan koalisyonun sözcüsü Joseph Melik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Mayardit'in siyasi güçlerin liderleri ve parlamento temsilcileriyle biraraya geldiğini ifade etti.
"Cumhurbaşkanı Kiir ile tüm siyasi partileri içine alacak milli birlik hükümetinin nasıl kurulacağını görüştük" diyen Melik, Mayardit'in 2018 yılına kadar görevde kalacak geçiş hükümetinin kurulmasına onay verdiğini söyledi. Kurulması öngörülen hükümetin başlıca görevinin mevcut siyasi krize çözüm bulmak olacağını kaydeden Melik, Mayardit'in toplantıda, "İsyancıların başı Riek Machar hariç tüm tarafların katıldığı milli bir hükümet kurulmalı" dediğini aktardı.
Güney Sudan makamlarından söz konusu toplantı ve sonuçlarına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.
Salva Kiir Mayardit'in görevden aldığı yardımcısı Machar'ı 16 Aralık'ta başarısız bir darbe girişiminde bulunmakla suçlamasının ardından Güney Sudan'da çok sayıda siyasi ve üst düzey askeri yetkili gözaltına alınmış, hükümet güçleriyle Machar'a bağlı gruplar arasında birçok bölgede çatışmalar yaşanmıştı. Çatışmalarda yüzlerce kişi hayatını kaybederken binlerce kişi de göç etmek zorunda kalmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...