Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP Meclis'i toplanmaya çağırdı

/ Kaynak: İHA
CHP Meclis'i toplanmaya çağırdı

Politika Haberleri  / İHA

CHP, 4 eski bakan hakkındaki fezlekelerin okunması amacıyla toplanan imzaları Meclis Başkanlığına sundu.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 4 eski Bakan ile ilgili fezlekelerin 18 Mart'ta Meclis'te görüşülmesi için CHP'nin talebini TBMM Başkanlığı'na intikal ettirdiklerini söyleyen Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bu talepte 132 milletvekilinin imzası olduğunu belirtti. TBMM Başkanlığı'na yaptıkları müracaatın içeriğinin, 4 eski Bakan ile ilgili fezlekelerin TBMM'de okunarak milletvekillerinin bilgisine sunulması ve fezlekelerin TBMM'ye intikalinin gecikmesi, Genel Kurul'da okunmamasına ilişkin idari ilişkilerin genel görüşme konusu yapılması şeklinde olduğunu söyleyen Akif Hamzaçebi, "Savcılığın yapacağı soruşturmayı burada TBMM yapacaktır. Sonuca göre konu Yüce Divan'a intikal edecek veya etmeyecektir. Soruşturmanın gizliliği milletvekillerini bağlayan bir konudur. Milletvekilleri bilgiye sahip olduktan sonra soruşturmanın gizliliği gereği bunları başkasıyla paylaşamazlar. Soruşturmanın gizliliği konusu fezlekelerin içeriğinin milletvekillerinden saklanması değildir. Fezlekeleri okumak ve bilgileri milletvekillerinin bilgisine sunmamak bir Anayasal suçtur, bu suçu işleyen Meclis başkanı meşruiyetini yitirir" diye konuştu. TBMM'ye sunulan tezkerelerdeki dosya sayısının azaltıldığı iddialarının sorulması üzerine Hamzaçebi, "O suçun unsurlarının özetlendiği, hangi failin hangi suçu işlediği konusunda iddiaların yer aldığı belgenin TBMM'ye sunulması, okunması ve dosyalarında milletvekillerinin incelemesine açılmasını istiyoruz. Klasör sayısı azaldı mı azalmadı mı bilmiyorum, işlendiği iddia edilen suçların ve belgelerin azaltılacağı kanaatinde değilim" şeklinde konuştu.
"ÇİÇEK'İ HUKUKÇU OLARAK ANMAK İSTİYORUZ"
Milletvekillerinin bu olayları bilerek hangi yönde oy kullanacağına karar vereceğini belirten Hamzaçebi, "Meclis Başkanı bunu yapmazsa meşruiyetini yitirecektir. Cemil Çiçek'i hukukçu olarak anmak istiyoruz, o başka bir sıfatı kendine yakıştırıyorsa o sıfatla biz anarız. Bu tutum böyle ortaya çıkarsa, fezlekeler milletvekillerinin bilgisine sunulmazsa seçim sonrası TBMM her gün bunu konuşacaktır. Onlar tabi ki muhtelif önlemler düşünüyorlar, bizde muhtelif önlemleri düşünüyoruz. Kendine güveni olan oraya Bakanı oturtur genel görüşmeyi yaparlar. Sayın Genel Başkanımız da Genel Kurul'da bu görüşmeler esnasında hazır bulunacak" ifadelerini kullandı.


FİRE OLUR MU ?


"Soruşturma oylaması konusunda AK Parti'den fire bekliyor musunuz?" şeklindeki soruya cevap veren Hamzaçebi, "AK Parti gurubunun kaçabileceğini sanmıyorum. Buna 'hayır' oyu vermek gibi bir tercih onların önünde yok. Bugüne kadar engellemeler hiçbir sonuç vermedi, soruşturma komisyonu da kurulacaktır. Benim hiçbir tereddüdüm yok bu konuda. 'Hayır' diyenler olabilir, 1 Mart tezkeresinde olduğu gibi bu fezlekeler kabul edilir, iktidarın talebi kabul edilmez" açıklamasında bulundu.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı demokratikleşme paketi ve dershanelerin de kapatılmasını içeren kanunların bazı maddelerini Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini belirten Hamzaçebi, "Dershanelerle ilgili düzenleme Anayasa'ya aykırıdır. Meydanları göstericilere kapatan düzenlemeler var, soruşturmayı örtbas etmeye yönelik düzenlemeler vardır, bunları da Anayasa'ya aykırı olduğunu düşünüyoruz. Bunları da Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz" dedi.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...