Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filistin'den dünyaya çağrı: Saldırıları durdurun!

/ Kaynak: AA
Filistin'den dünyaya çağrı: Saldırıları durdurun!

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin yönetimi Gazze'ye yönelik "giderek artan" İsrail saldırılarının 'acilen' durdurulmasını istedi.

Filistin hükümeti sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna yaptığı açıklamada, "İsrail saldırılarıları acilen durdurulmalı. Giderek artan bu saldırılarda birçok suçsuz sivil insanlar zarar görmekte ve hayatlarını kaybetmektedir" dedi. Öte yandan İsrail emniyet güçlerinin yaptığı açıklamaya göre, Filistin tarafından İsrail'e 2 roket saldırısı daha gerçekleşti. Saldırıda atılan roketlerin boş alana isabet ettiği belirtilirken, olayı henüz üstlenen olmadı. İsrail ordusu, Gazze tarafından atılan toplam füze sayısının 60'a ulaştığını iddia etti. Gazze'den sınıra yakın Yahudi yerleşim birimlerine roketlerin atılmasına karşılık İsrail Ordusu, yeni bir emre kadar Gazze'yle sınır kapılarını kapatarak gıda ve malzeme girişini önledi. Ayrıca Filistinli mahkumların aileleriyle görüşmelerini de yasakladı.


İsrail devlet radyosu, İsrail'in Gazze sınırında bulunan Sderot, Netivot, Sdot Nagv ve Poet Negev kentlerine, ilk belirlemelere göre en az 30 füzenin atıldığını duyurmuştu. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıların sorumluluğunu İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri üstlenmiş, bunun İsrail'in dün harekete mensup 3 kişiyi öldürmesine misilleme olarak yapıldığını açıklamıştı. İsrail Hava Kuvvetleri ise misilleme olarak dün akşam Gazze'deki 29 noktaya hava saldırısı düzenlemişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...