Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail Gazze'yi 7 noktadan bombaladı

İsrail Gazze'yi 7 noktadan bombaladı

DÜNYA Haberleri

İsrail ordusu, Gazze'de 7 noktayı havadan vurduğunu duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de 7 noktanın, İsrail Hava Kuvvetleri tarafından vurulduğu bildirildi.

Açıklamada, İsrail ordu sözcüsü Yarbay Peter Lerner'in, "Dün Güney İsrail'de yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği önemli ölçüde zarar gördü. Buna karşılık verdik, tehdidi bertaraf etmek ve büyümesini önlemek için bunu yapmaya devam edeceğiz. Bu bizim için zorunluluktur ve sorumluluğu da Gazze'deki terörizmdir" sözlerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, dün geceden beri Gazze'den atılan roket sayısının 65 olduğu öne sürüldü.

Öte yandan Gazze Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze-Mısır tünellerini hedef alan saldırıda 1'i ağır, 3 kişinin yaralandığını bildirdi.

İslam dünyası harekete geçmeli

Hükümet Sözcüsü Gasin ise AA'ya yaptığı açıklamada, "Hükümetimiz, Mısır başta olmak üzere Arap ve Müslüman ülke yöneticileriyle iletişime geçti ve işgalci İsrail'in saldırılarını durdurmaları için harekete geçmelerini talep etti" diye konuştu.

Arap ülkelerinin Filistin'i ihmal ettiğini vurgulayan Gasin, "Bu durum dolayısıyla İsrail, Filistin'i yalnız bırakılmış, tecrit edilmiş görüyor" dedi.

Kasım 2012'de İsrail'in Gazze'ye yönelik 8 gün süren saldırısının ardından iki taraf arasında ateşkes sağlanmıştı.

İsrail devlet radyosu, İsrail'in Gazze sınırında bulunan Sderot, Netivot, Sdot Nagv ve Poet Negev kentlerine, en az 30 füzenin atıldığını duyurmuştu. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıların sorumluluğunu İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri üstlenmiş, bunun İsrail'in dün harekete mensup 3 kişiyi öldürmesine misilleme olarak yapıldığını açıklamıştı. İsrail Hava Kuvvetleri ise misilleme olarak dün akşam Gazze'deki 29 noktaya hava saldırısı düzenlemişti.

Kaynak: AA

İsrail Gazze'yi 7 noktadan bombaladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...