PFDK, Trabzonspor için toplanıyor!

PFDK, Trabzonspor için toplanıyor!

SPOR Haberleri

Fenerbahçe ile Trabzonspor'un olaylı maçından sonda PFDK olayların cezası için bugün toplanacak

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ancak çıkan saha olayları sebebiyle yarıda kalan karşılaşma içn bugün kritik kararlar alınacak. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu olağan toplantısıyla bordo mavili takıma cezaları açıklayacak. Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel ya da herhangi bir oyuncunun sevk edilmediği toplantıda Trabzonspor'dan da herhangi bir futbolcu PFDK tarafından ceza almayacak.




PFDK cezaları açıklıyor
Bordo mavili takımın taraftarlarının neden olduğu olaylar sebebiyle alacağı cezanın yüksek olacağı ifade ediliyor. Daha önce Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşma bitimine dakikalar kala tatil edilmiş, siyah beyazlılar 4 maç saha kapatma cezası almıştı. Trabzonspor'un zaten sınırda olan kötü ve çirkin tezahürat yüzünden 1 maç ceza alması kesin. Ancak PFDK bu cezanın yanı sıra saha içi ve dışı olayklardan dolayı da bordo mavili takıma ceza yağdırabilir. Karşılaşmanın tatil edilmesine neden olan yabancı maddeler ve gözlemci ile Volkan Demirel'e isabet eden yabancı maddeler dolayısıyla 2 maç cezanın kesin olarak verileceği ifade ediliyor. Ayrıca bu cezaya sebep olarak Volkan Demire'in koruduğu kalenin arkasındaki güvenlik ağının kötü niyetli şekilde sökülmesi de ekleniyor.


Saha dışı olaylar yakacak
Ayrıca karşılaşmanın bitiminden sonra stadyum çevresinde oluşan kalabalığın çıkardığı olayların da Trabzonspor'un alacağı cezanın artmasına sebep olabilir. MHK'den sızan haberlere göre bu olaylara da en ağı cezaların verilmesi, bordo mavili takımın sezonun kalan tüm maçlarını kadın ve çocuk taraftarlara oynaması bekleniyor.


Rizespor'un da sahası kapanıyor
Bu arada Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasında oynanan ve 1-1 tamamlanan maçta da Burak Yılmaz'a isabet eden çakının cezası bugün verilecek. Karadeniz ekibine en az iki maç seyircisiz oynama cezasının gelmesi bekleniyor. Eğer Çaykur Rizespor PFDK'dan ceza alırsa bu hafta oynayacağı Beşiktaş karşılaşmasına da kadın ve çocuk taraftarların önünde çıkacak. nbsp;


(Eurosport)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...