Tayland'da 220 Türk yakalandı

/ Kaynak: AA
Tayland'da 220 Türk yakalandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Tayland'da Türk oldukları iddia edilen 220 mülteci yakalandı. Polis, mültecileri sorgulayabilmek için tercüman bekliyor.

Tayland'da Türk oldukları iddia edilen 220 mülteci yakalandı.
Ülkenin güneyindeki "gizli bir kampa" düzenlenen baskında gözaltına alınan mültecilerin kendilerini Türk olarak tanıttıkları ve kamptaki iki tesiste yaşadıkları belirtildi.
Bölgedeki Göç Bürosu'ndan General Thatchai Pitaneelaboot, "bölgede çok sayıda Türkün gözaltına alındığını, bunun benzeri görülmemiş bir durum" olduğunu söyledi.
Yerel Bangkok Post gazetesi, Türkiye'nin Bangkok Büyükelçiliği'nin Songkhla'daki kampta bulunan ve Türk oldukları iddia edilen mültecilerden haberdar olmadığını bildirdi. Polis, henüz herhangi bir suçla itham edilmeyen mültecilerin sorgulanabilmesi için tercüman beklendiğini bildirdi.
Mültecilerin, kampa aileleriyle birlikte geldikleri ve buradan başka bir yere gitmeyi planladıklarının sanıldığı kaydedildi.
Songkhla Valisi Grisida Boonrach, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kılık kıyafetlerinden mültecilerin Müslüman olduğunun tahmin edildiğini ancak milliyetlerinin henüz kesinleşmediğini" söyledi.
Tayland İçişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili de AA muhabirine, mültecilerin "Rohingya Müslümanları" olduğunu düşünmediklerini, bu kişilerin "Orta Asyalı gibi göründüklerini" açıkladı.
Mültecilerden 123'ünün erkek, 45'inin kadın ve 52'sinin 18 yaş altında olduğu ve Hat Yai Uluslararası Havaalanı'ndaki gözaltı merkezine yerleştirildikleri kaydedildi.
Tayland Burmalı Rohingya Derneği'nden Maung Kyaw Nu ise kendisine söz konusu mültecilerin Suriye'den geldiklerinden şüphelenilen Kürtler olduğu bilgisinin verildiğini söyledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...