Böylesi ilk kez görüldü! Sahte parayı bakın nasıl yutturmuşlar

Böylesi ilk kez görüldü! Sahte parayı bakın nasıl yutturmuşlar

YAŞAM Haberleri

İzmir'de eski paraları taratıp yazıcıdan çıktı aldıktan sonra oje üstüne sim yaparak piyasaya süren şebeke üyelerine operasyon düzenlendi.

İzmir'de eski paraları taratıp yazıcıdan çıktı aldıktan sonra oje üstüne sim yaparak piyasaya süren şebeke üyelerine operasyon düzenlendi. Yapılan sahte paraları semt pazarları ve gece kulüplerinde piyasaya süren şebeke üyesi 3 kişiden 2'si tutuklandı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, piyasaya çok sayıda sahte para sürüldüğü ihbarı üzerine harekete geçti. Araştırma başlatan ekipler, üretilen sahte paraların semt pazarları ve gece kulüplerinde piyasaya sürüldüğünü belirledi. Ekipler, tespit ettikleri şebeke üyelerinin Bornova ilçesinde bir evde sahte para bastıklarını belirleyerek takibe aldı. Şüphelilerin sahte paraları, Küçükpark ve Çamdibi semt pazarında esnafla alışveriş yaparak piyasaya sürdüklerinin saptanması üzerine operasyon için düğmeye basıldı.
Böylesi ilk kez görüldü! Sahte parayı bakın nasıl yutturmuşlar
Şahısların ikametlerine baskın yapan polis, İlhami U. (41), Canan C. (40) ve Ahmet U.'yu gözaltına aldı. Yapılan operasyonda 183 adet farklı seri numaralara sahip sahte 10 lira ile basımı gerçekleştirilmiş kesime hazır halde 100 sayfa üzerine basılmış 200 adet sahte 10 lira ele geçirdi. Operasyonda ayrıca, sahte para basımında kullanılan pembe renkli kağıt, 3 adet renkli baskı ve tarayıcı özelliği bulunan yazıcılar, sahte paraları kesmeye yarayan kağıt kesme makinesi, bir adet sahte nüfus cüzdanı ve sahte paraların güvenlik özelliklerini oluşturmada kullanılan çok sayıda gri renkli oje ile alüminyum folyo ele geçirildi.

ESKİ PARALARI TARATIP OJE ÜSTÜNE SİM YAPARAK PİYASAYA SÜRMÜŞLER nbsp;
Şebeke üyelerinin sahte para yapımında kullandıkları cihazlar ve yöntemlerin çok gelişmiş olmadığı görüldü. Şebekenin paraların sahte olduğuna dikkat edilmemesi için özellikle 10 liralık banknotları kullandıkları, yine dikkat çekmemek için eski ve yıpranmış paraları tarayıcıdan geçirdikleri ve basit bir yazıcı kullandıkları belirlendi. Pembe renkli kağıtlarla yazıcıdan çıkarılan 10 TL'lik banknotlara aslına uygun görünüm vermek için de güvenlik şeridi kısmını oje sürerek sim yapıştırdıkları ifade edildi.
Böylesi ilk kez görüldü! Sahte parayı bakın nasıl yutturmuşlar
Gözaltı işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden İlhami U. ve birlikte yaşadığı öğrenilen kadın Canan C. tutuklanırken, Ahmet U. ise savcılıktan serbest bırakıldı. Şebeke üyelerinden Fatih B.'nin ise bir başka suçtan halen cezaevinde olduğu belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...