Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Arınç, bu ilçeyi istiyor

/ Kaynak: AA
Arınç, bu ilçeyi istiyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Arınç, "İlk müjdeyi Bismil'den alırsak, 'seçimi kazandık' diyeceğiz.2015'te yeniden iktidar olmak demek iktidarın merkezine Bismil'i koymak demektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bu seçimlerde Türkiye bir ilki başarsın. Ben bu seçimlerde İstanbul'u alır mıyız, Ankara'yı alır mıyız, İzmir'de ne durumdayız? Bunlara ilgi duyuyorum ama Türkiye'nin hatta dünyanın ilgisi, 'AK Parti Diyarbakır'ı kazanabilecek mi, Bismil'i kazanabilecek mi? 30 Mart akşamı kimse Bursa'ya, Manisa'ya bakmayacak, Muğla'da ne oldu araştırmayacak, Antalya kime gitti araştırmayacak. Bismil'i kazandık mı buna bakacağız. İlk zafer müjdesini Bismil'den alabilirsek, 'biz bu seçimi kazandık' diyeceğiz" dedi.

"Bu kadar güzel şeyler yapıyoruz ama niye biz belirli yerlerde halkımıza bu hizmetlerin bir mislini daha halkımıza götüremiyoruz? Türkiye'nin her yerinde belediyeleri kazanıyoruz da niye bazı yerlerde bugüne kadar kazanamadık? Niçin buralara da hükumetimizin gayretiyle halkımıza güzel hizmetler sunamadık? Ne eksiğimiz var? 2004'te seçimlere girdik tüm belediyeler 3 bin tane idi. Bunun neredeyse 2 bin 200'ünü kazandık. Yüzde 65'i bize geçti. 2009'da yine belediyelerin yüzde 60'tan fazlasını kazandık. Türkiye'nin her yerinde belediye kazanıyoruz ama Bismil'de, bir başka yerde bir başka yerde malum sebeplerle biz belediyeleri bugüne kadar kazanamadık. Kötü mü oldu? Kötü oldu, halkımız belediye hizmetlerinden hiç nasiplenemedi."

Belediye başkan adaylarının çok kaliteli ve sicillerinin tertemiz olduğuna işaret eden Arınç, Bismil Belediye Başkan adayları Ali İhsan Merdanoğlu'nun parlamentoda çalışkanlığına tanık olduğunu belirtti.

"O bizden yalvara yalvara talep etmedi. Biz 'Ali İhsan Bismil'in sana ihtiyacı var. Bismil'a hizmet edeceksin' dedik. Kendisi için bir kötü söz duyulmadı" diyen Arınç, adaylarının hepsinin milletine gönülden bağlı olduğunu kaydetti.

Arınç, şöyle konuştu:

"Bu seçimlerde Türkiye bir ilki başarsın. Ben bu seçimlerde İstanbul'u alır mıyız, Ankara'yı alır mıyız, İzmir'de ne durumdayız? Bunlara ilgi duyuyorum ama Türkiye'nin hatta dünyanın ilgisi, 'AK Parti Diyarbakır'ı kazanabilecek mi, Bismil'i kazanabilecek mi? 30 Mart akşamı radyo dinlenirken televizyon izlenirken kimse Bursa'ya, Manisa'ya bakmayacak, Muğla'da ne oldu araştırmayacak, Antalya kime gitti araştırmayacak. Bismil'i kazandık mı buna bakacağız biz. İnşallah ilk zafer müjdesini Bismil'den alabilirsek, 'biz bu seçimi kazandık' diyeceğiz. Kazanamazsak çok üzülürüz. Sizin için üzülürüz. Benim rahatım iyi hamdolsun. Ama biz milleti düşünüyoruz. 11 yıl tek başına iktidar kalan ve yine Allah'ın izni ile nice yıllar bu millete şerefle hizmet edecek olan bir iktidar nasıl olur da Bismil'de belediye başkanlığını kazanamaz bizim derdimiz bu. Kazanacağız inşallah. Allah verecek. Bu seçimi kazanırsak inanın bu önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimini de kazanmak demektir. 2015'te de yeniden iktidar olmak demek bu iktidarın merkezine de Diyarbakır'ı, Bismil'i koymak demektir. Bu kadar iddialıyız."

- "Bu seçimde şeytanın bacağını kıracağız ve burayı alacağız"

21 milyon 500 bin oy aldıklarını ifade eden Arınç, şunları kaydetti:

"Böyle bir parti her yerde her şeyi kazanıyor da niye biz Diyarbakır'da kazanamayalım? İnsan aynı insan, inancımız aynı inanç, kültürümüz aynı kültür. Burası ahlak, inanç, kültür yuvası. Toprağın altı da üstü de kuvvetli. Bu seçimde şeytanın bacağını kıracağız ve Allah'ın izniyle burayı alacağız. Düşmanlardan falan alıyor değiliz. Tüm partiler rakibimiz. Ama birbirimizin düşmanı değiliz. Kötü adayla kazanmaktansa iyi adayla kaybetmeyi tercih ederiz. Amacımız iyi insanla belediyeyi kazanmak ve milletimize dürüst hizmet etmektir. Belediye başkan adayımızın kazanması halinde milletvekillerimiz de onun arkasında birlikte hizmet edecekler. Kaymaklı baklava, burma kadayıf gibi kardeşim bunu kim yemez?"

- "İdeoloji ile şehir güzelleşmiyor"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de Bismil'in belediyecilik yönünden geri kaldığını ifade ederek, ilçenin bunu hak etmediğini söyledi.

"Bu seçimde gelin Bismil'in gündelik hayatını kolaylaştıracak projelerin hayata geçirileceği yeni bir dönemin kapısını açalım. İdeoloji ile şehir güzelleşmiyor" diyen Eker, ilçenin hasretle böyle bir dönemi beklediğini vurguladı.

Eker, demokratikleşme ve sivilleşme ile ilgili çok sayıda adım attıklarını, kimseden bu konuda ders almayacaklarını ifade ederek, herkese de bu konuda ders verecek icraatlar ortaya koyduklarını kaydetti.

"Bundan sonraki süreç daha çok demokrasi, daha sivil bir rejimin inşaası" ifadelerini kullanan Eker, belediyeciliğin ayrı bir uzmanlık alanı olduğunu, bunu Bismil ve Diyarbakır'da göremediklerini, bu nedenle 30 Mart seçimlerinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Arınç ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, daha sonra ilçeden ayrıldı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...