Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Google'den "işaretleme" açıklaması

Google'den "işaretleme" açıklaması

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, YouTube'deki işaretleme programının bir videonun kaldırılması anlamına gelmediğini bildirdi.

Google'den yapılan açıklamada, YouTube'un sunduğu ve herkes tarafından kullanılabilinen işaretleme araçlarının yanı sıra bazı kullanıcılar için sunduğu daha gelişmiş bir dizi işaretleme aracı bulunduğu belirtildi.
Açıklamada, "Söz konusu araçlar kullanıcıların videoları kaldırması değil, yalnızca işaretlemeleri içindir ve söz konusu içeriğin kaldırılıp kaldırılmayacağının nihai kararı yalnızca YouTube'daki ilgili ekip tarafından verilmektedir" denildi.
YouTube'un, "Community Guideline" olarak adlandırılan toplumsal rehber niteliğinde birtakım kurallarının bulunduğu ifade edilen açıklamada, bu koşulları ihlal eden her şeyin kaldırıldığına dikkat çekildi.
Toplumsal işaretlemenin YouTube açısından büyük önem arz ettiğinin vurgulandığı açıklamada, kullanıcıların bu şekilde sitenin temiz bir ortam olmasına katkı sağladığı ve herhangi birinin bir videoyu incelenmesi için işaretleyebildiği belirtildi. nbsp;
Açıklamada, "İşaretleme bir videonun kaldırılması anlamına gelmemektedir. Yalnızca videoyu, içeriği kurallarımız çerçevesinde değerlendiren bir ekibe yönlendirir." İçerik kurallara uygun olmaması halinde kaldırılır" ifadesi kullanıldı. nbsp;
Normal koşullarda, kuralları ihlal ettiği düşünülen 5 ayrı videonun her biri için 5 ayrı görüntüleme sayfasına gidilerek işaretlemeniz yapılması gerektiğine değinilen açıklama, şunlar kaydedildi:
"Bunun bazı kullanıcılar için yetersiz kaldığını gördüğümüz için süreci daha etkin hale getirmek amacıyla kurallara uygun olmayan içeriği düzenli ve doğru şekilde işaretleyen az sayıda kullanıcıyı daha gelişkin işaretleme araçlarını kullanmaları için davet ettik. Kullanıcılar aynı zamanda yardım merkezimiz üzerinden de başvuruda bulunabilmektedir. Söz konusu araçlar sayesinde kullanıcılar bir seferde çok sayıda (20'ye kadar) videoyu incelememize sunmak için işaretleyebilmektedir. Aynı şekilde burada da videoların kaldırılması söz konusu değildir.
Bu 5 video incelememiz için bize gönderilir. Ayrıca engellemenize veya içerik sayfaları göndermenize de izin vermez, hala ilgili kişinin potansiyel olarak kurallarımızı ihlal ettiği sonucuna vardığı münferit videolar söz konusudur. Her tür içeriği olabildiğince hızlı şekilde incelemeyi hedeflemekteyiz, söz konusu işaretlemeler için de farklı bir durum söz konusu değildir. Kuralları ihlal eden her türlü içerik ilkelerimiz çerçevesinde kaldırılmaktadır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...