Sergen Yalçın'dan önemli açıklamalar

/ Kaynak: İHA
Sergen Yalçın'dan önemli açıklamalar

SPOR Haberleri  / İHA

Gaziantepspor'da ilk defa kameralar karşısına çıkan Sportif Direktör Sergen Yalçın, önemli açıklamalarda bulundu.

Gaziantepspor Sportif Direktörü Sergen Yalçın, Gaziantepspor'a geldiği günden beri ilk defa kameralar karşısına çıktı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yalçın, takımın gidişatı hakkında önemli bilgiler verdi. nbsp;
nbsp;
Sakatlıklardan yakınan ve mevcut oyuncularla ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirten Yalçın, "Dediğim gibi biz gerçekten takım olarak kamplarda olduğumuz zaman çok fazla sıkıntı yaşamıyoruz. En azından alternatif oyuncularımız var. Ancak ligin ikinci yarısında özellikle bir türlü tam takım olarak sahaya çıkma imkanı bulmadık. Oynadığımız müsabakalarda çok ciddi 3-4 tane sakat oyuncumuz var. Bunun yanında kırmızı kart gören ceza alan oyuncularımız da buna eklenince gerçekten kadroyu hazırlamakta çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Ancak işe şu tarafından bakıyoruz; imkanlar bu elimizdeki imkanlarla, mevcut oyuncularla ekip olarak takım olarak yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz geldiğimde durum çok iç açıcı değildi. Çok zor şartlar vardı önümüzde. Ancak takımla beraber iyi bir birlik beraberlik yakaladık. Bunların üstesinden gelmeye çalıştık. Bundan sonra da ekip olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız çıktığımız mücadelelerde" dedi.

Tek hedeflerinin Gaziantepspor'u bu sene kümede tutmak olduğunu aktaran Yalçın, "Çok geniş bir kadroya sahip değiliz. Ancak mevcut kadro ile sezonun sonuna kadar elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Biz geldiğimizde yönetimle de konuştuk bu durumu. Tek hedefimiz bu sene Gaziantepspor'un kümede kalması. Başka hiçbir hedefimiz yok" ifadelerini kullandı.

"ELİMİZDE OLAN OYUNCULAR BEKLEDİĞİMİZİN ÜZERİNDE PERFORMANS SERGİLİYORLAR"

Mevcut kadroda bulunan oyuncuların beklenenin üzerinde performans gösterdiklerini belirten Yalçın, "Elimizde olan oyuncular beklediğimizin üzerinde performans sergiliyorlar. Gerçekten biz elimizdeki oyuncularla inanılmaz bir mücadele örneği gösteriyoruz, çıktığımız müsabakalarda. Zaman zaman iyi oynuyoruz. Zaman zaman kötü oynuyoruz veya kaybediyoruz. Ancak olayın bütününe baktığınızda gerçekten sahaya çıktığımız zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bir ekip var elimizde. Bu oyunculardan elimizden geldiği kadar faydalanmaya çalışıyoruz. Maksimum verimi almaya çalışıyoruz. Şu anda sezon sonuna kadar yapacağımız bir katkı yok. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız oyuncularla beraber. Çok fazla bir yolumuz kalmadı" şeklinde konuştu. nbsp;

"BEKLEDİĞİMİZ PUAN SEVİYESİNİ YAKALADIK" nbsp;

nbsp;Yalçın, önlerinde daha oynayacakları 10 maç olduğunu kaydederek, "Beklediğimiz puan seviyesini şu anda yakaladık. Daha önümüzde 10 maç var. 32 puanlık bir durumundayız. Puan cetveline baktığımız zaman yerimiz şu anda kötü değil. Hemen hemen olmak istediğimiz seviyedeyiz. Tabi çok daha iyi yerlerde olmak isterdik. Ancak dediğim gibi mevcut şartlar biraz bizi engelliyor" diye konuştu. nbsp;

"FUTBOL SEYİRCİ İLE GÜZEL" nbsp;

nbsp;Yalçın, kendisinin gelmesi ile birlikte Gaziantepspor taraftarının maçlara yoğun bir ilgi göstermesi ile ilgili olarak sorulan bir soruya, "Futbol seyirci ile güzel. Seyirci olmadığı zaman futbolun çok fazla bir anlamı olmuyor. Eksik bir oyun haline geliyor. Taraftarlardan tek beklentimiz takımı desteklemeleri. Çünkü Gaziantepspor'un taraftarına çok ihtiyacı var. Bunu da sağlayacak olan siz değerli basın mensuplarıdır. Takımımız zaten seyirciye hitap edebileceği oyunun en iyisini oynamaya çalışıyor" cevabını verdi.

"YENİ YÖNETİM BAŞLADIKTAN SONRA OYUNCULARA ÇOK CİDDİ BİR ÖDEME YAPILDI"

Ekonomik açıdan zorlu günler geçiren Gaziantepspor'da futbolcuların ödemelerinin yeni yönetimin gelmesi ile birlikte büyük bir kısmının yapıldığını aktaran Yalçın, "Maddi sorunlar tam aşıldı denemez ama özellikle yeni yönetim başladıktan sonra oyunculara çok ciddi bir ödeme yapıldı. Bizden çok daha kötü durumda olan takımlar var. Biz belki maddi olarak sıkıntı yaşıyoruz, oyunculara ödeme yapılmasında sıkıntı yaşıyor olabiliriz ama bizden çok daha kötü durumda olan takımlar var şu anda. Bu sorunlarla uğraşacak durumda değiliz. Ama ödeme konusunda belirli sorunları aştık. Önümüzde çok ciddi bir rakam kalmadı. Oyuncularda şu anda mutlular. Maddi sorun şu anda ikinci, üçüncü plana düştü. İlk geldiğimizde belki çok ön plandaydı ama şimdi camia olarak o sorunları atlatıyoruz" açıklamasında bulundu.

"KONYA GERÇEKTEN KOLAY BİR MAÇ OLMAYACAK"

Önümüzdeki hafta oynanacak olan Konya deplasmanını değerlendiren Yalçın, müsabakanın zor geçeceğini ancak galibiyeti hedeflediklerini söyledi. Yalçın, "Konya gerçekten kolay bir maç olmayacak. Çok zor bir müsabaka bizi bekliyor ancak bunu oyuncularla da paylaştım. Bizim için hiçbir maç kolay değil. Konya maçı da zor, Fenerbahçe maçı da zor, fark etmiyor bizim için. Rakibin zorluğundan ziyade biz kendi yapabileceklerimizi sahaya yansıtmalıyız. Önemli olan bizim ne yapabileceğimiz. Rakip takımı çok fazla düşünmüyoruz. Biz kendi takımımızı düşünüyoruz. Sahaya çıkıp kazanmak için oynayacağız. Kazanmak için gidiyoruz. Çünkü hedeflerimiz doğrultusunda kazanmak var. Kazanırsak ligde çok iyi bir pozisyona gelebiliriz. Farklı hedefler koyabiliriz ligin devamında o yüzden kazanmamız gereken bir maç. Hiçbir şekilde beraberlik, savunma gibi düşüncelerimiz yok. Doğru oyunla kazanmak için gideceğiz. Kazanacağımıza inanıyoruz. Konya maçı bizim için şu açıdan çok önemli; takımımızın karar vereceği bir hafta. İleriye doğru mu oynayacağız ya da aşağıdan kurtulma mücadelesine devam mı edeceğiz. Bu hafta bizim için bir çizgidir. Onun kararını bu hafta oyuncular verecek. Yani kazanırsak işimiz çok daha kolay olacak. Çok daha farklı hedefler koyacağız. Kaybedersek tekrar aşağıda kalıp tekrar aşağıdaki konumumuzu sağlamlaştırmak için çaba sarf edeceğiz. Puan olarak baktığınız zaman 4. ile aramızda 4 puan var. Çok düşük bir puan bu. Yani bir iki galibiyetler ligin ilk 6'sına, 7'sine devam edebiliriz" dedi.

CHELSEA- GALATASARAY MAÇI nbsp;
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea ile oynayacağı müsabakayı da değerlendiren Yalçın, "Tabii çok zor bir müsabaka. Chelsea çok zor bir rakip. İçeride de 1-1 gibi bir skoru var Galatasaray'ın. Dezavantajlı gidiyor deplasmana. Ben isterim ki Galatasaray maçı kazanır, turu atlar. Müsabakalar belli olmuyor. Oyunun nasıl geliştiği belli olmuyor. Bir kırmızı kart, bir erken gol takımın motivasyonunu bozabiliyor. Her türlü sonuç çıkabiliyor. Çok zor olmasına karşın neden olmasın diyorum. Biz Galatasaray'ın turu geçmesini istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu. nbsp;

YABANCI SINIRLAMASI nbsp;
Yabancı sınırlaması hakkında da açıklama yapan Sergen Yalçın, "Biz Avrupa'da Şampiyonlar Ligi'nde UEFA'da mücadele etmek istiyorsak, buralarda bir yere gelmek istiyorsak, bu yabancı sınırlaması ile gelemeyiz zaten. 5 Yabancı ile Avrupa'da üst seviyelerde mücadele etmek mümkün değil. Karşına 15 tane yabancısı olan takım çıkıyor doğal olarak. O yüzden maddi durumdan da kaynaklanan sıkıntılar olacak, Anadolu takımlarında. Benim mantığıma göre 6 yabancı, 6 artı 2 çok mantıklı geliyor bana. 6 sahada 2 kulübede çok mantıklı geliyor bana. Sadece Anadolu Kulüpleri olarak düşünmemek lazım. Fenerbahçe'si var, Galatasaray'ı var, Beşiktaş'ı var, Trabzonspor'u var. Şampiyonlar Ligi oynuyorlar. 6 yabancı ile 5 yabancı ile Chelsea'ye Manchester United'a veya Barcelona'ya, Bayern Münih'e karşı mücadele etmen mümkün değil. Türk futbolunun durumu ortada. Türk oyuncuların durumu ortada" dedi.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...