Katillere baba tokadı

Katillere baba tokadı

GÜNDEM Haberleri

22 yaşındaki oğlu başından vurulup öldürüldü ama o 'Gezi ruhsuzluğuna ve katillere' sağduyusu ile ders verdi.

Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından yapılan gösteriler sırasında provokatörler tarafından vurularak öldürülen Burak Can Karamanoğlu'nun (22) cenazesi, İstanbul'da kılınan namazın ardından memleketi Giresun'un Alucra ilçesine gönderildi. Oğlunun otospisi için Adli Tıp Kurumu'nda giden baba Halil Karamanoğlu, gözyaşları içinde akşam olanları anlattı. Acılı baba, seçim öncesi sokakları ateşlemek isteyen provokatörlere de tokat gibi mesaj verdi.
Karamanoğlu şöyle dedi: "Annesi 'oğlum olaylar var, dışarı çıkma' demiş. Evimiz ana caddeye yakın. Bizim olduğumuz muhitte olay olmaz. 200 metre yukarıda olayların olduğu yerde vatandaşlar toplu halde yürüyerek geliyorlar. Işıklar sönük, saat 18.00'de ışıkları söndürdüler. Toplu halde geliyorlar. Bunlar da 3 arkadaş kol kola giriyorlar. Caddenin kenarında bunları gözlüyorlar. Hepsi 5-10 dakika içinde olay bitiyor. Ne taş ne sopa var. Çatışma yok. Eylemcilerden mermi geliyor. Olduğu yere düşüyor. Bedava ölüm! Oğlumun yanındakilerde yaralanan bulunmuyor. 15 yaşındaki bir çocuğun, hesabını ileri sürerek, ülkenin altını üstüne getirmenin bir anlamı yok. Bu olayları tasvip etmiyoruz. Okmeydanı'nda kırmadıkları dükkan, yer kalmadı. Yaktılar, yıktılar her tarafı. Bir polis önüne çıkıp da 'nereye gidiyorsun?' demedi. Herkesin evladı var. Benim canım yanıyor. Yazık günah bu millete, bu çocuklara yazık. Bütün gençlere yazık. Sağduyu... Benim sağ ve solla herhangi bir işim yok. Hep bir ve beraber olacağız. Bu ülkeyi kimseye böldürmeyeceğiz. Kimseye de yâr etmeyeceğiz. Biz Türküz, Müslümanız. Bu ülkeyi Türkiye'den, Türk'ten başkası idare edemez. Almanı, Amerikalısı gelip burayı idare edemez."


nbsp;Katillere baba tokadı


BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI
Askerliğini Çanakkale'de bahriyeli olarak yapan Burak Can, üç ay önce terhis olmuştu. Vatan görevi sırasında tüfekle fotoğraf çektirmiş "Namlumun ucundasın kahpe dünya" yorumuyla sosyal medyada paylaşmıştı. Sanki o ölüm içine doğmuştu... Burak Can, Fatih Sultan Konak Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından, binlerce kişinin omuzlarında uğurlandı. Geriye Türk bayrağına sarılı tabut, acılı bir aile ve fotoğrafları kaldı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...