İstanbul'un kurtarılmış 'cephe'si Okmeydanı

İstanbul'un kurtarılmış 'cephe'si Okmeydanı

GÜNDEM Haberleri

DHKP-C'nin Okmeydanı'nda birçok 'hücre'si var. Örgüt, merkez olarak kullandığı semte 'cephe' diyor.

Önceki gün Burak Can Karamanoğlu'nun hayatını kaybettiği Okmeydanı, terör örgütü DHKP-C'nin yuvalandığı ve etkin olduğu semtlerden biri. nbsp;Örgütün "Cephe" kısaltmasını kullandığı semt, adeta kurtarılmış bölge. Örgütün pek çok illegal ve legal uzantısı burayı merkez olarak kullanıyor. Emniyet kaynaklarına göre özellikle Şark Kahvesi ve Kuzey Sokak arasındaki bölge örgütün adeta kurtarılmış bölgesi. Piyalepaşa Caddesi üzerinde de çok sayıda hücre yapılanması var. Geçtiğimiz yıl bu cadde üzerindeki bir eve düzenlenen baskında DHKP-C yöneticisi K.Ü. yakalanmıştı. Mart 2013'te düzenlenen operasyonda örgütün Gençlik Federasyonu olarak kullandığı ve 11 tane çelik kapı ile korumaya alınan bir merkez deşifre edilmişti. Okmeydanı semtindeki Örnektepe Mahallesi yine DHKP'nin yuvalandığı merkezlerden biri. Örgüte bağlı gençlik yapılanmaları sık sık Sibel Yalçın ve Fatma Girik parklarında boy göstererek eylem yapıyor. Örgüt, propagandasını "Halk Cephesi" üzerinden yürütüyor. Uyuşturucu ile mücadele adı altında diğer oluşum ve yapılanmaları mahallede etkisizleştirerek kendisine alan açıyor. Örgüt, 22 Aralık 2013'te Okmeydanı'ndaki Arzum Cafe'yi de sözde uyuşturucu ile mücadele gerekçesiyle molotof atarak yakmıştı. Okmeydanı, Gezi olayları sırasında faal olan yerlerden biriydi. Zaten önceki gün toprağa verilen Berkin Elvan da DHKP-C'nin Gezi olayları sırasında Okmeydanı'nda polisle çatışması sonucunda çıkan olaylarda yaralanmıştı.
YUVALANDIKLARI MAHALLELER
Örgüt, Gazi Mahallesi dışında; Kağıthane'de Nurtepe ve Gültepe, Sarıyer'de Küçükarmutlu, Maltepe'de Gülsuyu, Kartal'da Uğur Mumcu, Bağcılar'da Yeni Mahalle, Beyoğlu'nda Çukur, Hacıhüsrev, Hacıahmet ve Dolapdere, Eyüp'te Alibeyköy'de etkin. nbsp;
DHKP-C, toplumsal olayları provoke edip, halkı mobilize edebilmek için hukuk büroları, dernekler, müzik grupları ve çeşitli yayınları kullanıyor. Örgüt, özellikle mezhep ve hemşehrilik bağlantıları üzerinden eleman devşiren bir örgüt.?Bu sebeple de daha çok göçle gelen dar gelirli ailelerin oluşturduğu gettoları faaliyet alanı olarak seçiyor.
Haber Merkezi nbsp;İSTANBUL


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...