Kanada'da radyoaktif alarm - son gelişme

/ Kaynak: AA
Kanada'da radyoaktif alarm - son gelişme

DÜNYA Haberleri  / AA

Kanada'nın Halifax Limanı'nda içinde uranyum hekzaflorür bulunan bir konteynerin vinçle taşınırken düşmesi sonucu yaşanan alarm durumu, normale döndü.

Halifax şehir itfaiyesi yetkilileri, uranyum hekzaflorürün, düşen konteynerin içindeki dört ayrı çelik silindirde olduğunu ve düşmeden olumsuz etkilenmediklerini açıkladı.Yetkililer, kazada kimsenin yaralanmadığını ve radyoaktiviteye maruz kalmadığını belirterek, uranyum hekzaflorürün güvende olduğunu ve sızıntı bulunmadığını kaydetti.Kazada ilk açıklamayı yapan Halifax İtfaiyesi yetkilileri, kaza mahallinde sızıntı olduğunu bildirmişlerdi. Yetkililer, iki ekibin ayrı ayrı yaptıkları radyoaktivite testinden ikincisinin, normal değerlerin çok üzerinde olduğunu açıklamışlardı.
Halifax'ın kuzeyindeki Fairview Terminali'nde meydana gelen kazada içinde, uranyum hekzaflorür bulunan konteyner, vinçle taşınırken 15 metreden zemine düşmüş, kaza sonrası Atlantic Container Line (ACL) isimli şirkete ait konteynerden radyoaktif sızıntı başladığı bildirilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...