Aydın: 'Ziraat'in katılım bankası çok yakında geliyor'

Aydın: 'Ziraat'in katılım bankası çok yakında geliyor'

Ekonomi Haberleri

TBB Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, kısa bir süre sonra Ziraat Bankası'nın katılım bankası ile hizmette olacağını söyledi.

3. Arap-Türk Bankacılık Forumu'ndaki konuşmasının ardından, kamu bankalarının katılım bankası kurma çalışmalarına dair bir soru üzerine Aydın, "Ziraat Bankası, bir katılım bankası için birkaç ay önce çalışmalarına başladı. Teknoloji alanında yatırımlarımıza devam ediyoruz. Uzun olmayan bir süreçte Ziraat'in katılım bankasını göreceğiz. Süre ile ilgili bir tarih vermeyeyim" dedi. Konuyla ilgili olarak ilgili otoritelere başvuru sürecinin devam edeceğini, sermaye, izin tarafının devam edeceğini söyleyen Hüseyin Aydın, "İsimle ilgili şu anda bir çalışmamız yok" diye konuştu. nbsp;Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2013 yaz başında, üç kamu bankasının birer katılım bankası kurması yönünde çalışmaları için talimat verildiğini açıklamıştı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...