Yeşil eriğin kilosu güneyde 100 batıda 150 lira

/ Kaynak: AA
Yeşil eriğin kilosu güneyde 100 batıda 150 lira

Ekonomi Haberleri  / AA

Önceki senelere göre 20-25 gün önce satışa sunulan yeşil eriğin güney illerinde 100 lira olan kilogram fiyatı, batı bölgelerde 150 liraya kadar yükseliyor

Türkiye genelinde bu yıl kış aylarında hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle önceki senelere kıyasla tezgahlarda 20-25 gün önce yer almaya başlayan yeşil eriğin, yetiştirildiği güney illerinde kilogramı 100 lira olan fiyatı, batıda 150 liraya kadar çıkıyor.Yeşil erik, Bursa'daki manav tezgahlarında 100 gramlık küçük kaselerde 15 liradan alıcısına ulaşıyor. Normale göre 10 gün önce tezgahlara düşen ve 250 gramlık paketlerde satışa sunulan çağlanın kilogram fiyatı ise 20 lira civarında seyrediyor.Merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi'nde manav dükkanı işleten Yasin Çakman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, erik ve çağla gibi yaz meyvelerinin tezgahlarda bu yıl daha erken yer aldığını söyledi.

Müşterilerinin talepleri doğrultusunda yeni mahsul yaz meyvelerini tezgahlarda bulundurduklarını belirten Çakman, fiyatların pek çok vatandaşın alabileceği düzeyde olmadığını anlattı.

Çakman, eriğin kilogram fiyatının 150 lira olduğunu bilgisini vererek, vatandaşların tadımlık alabilmesi için bu ürünü 100'er gramlık küçük kaselerde 15 liradan, 250'şer gramlık paketlerdeki çağlayı ise 5 liradan sattıklarını dile getirdi.
Yeşil eriği özellikle eşi hamile olan veya sadece meraktan tadımlık talep eden müşterilerinin bulunduğunu ifade eden Çakman, bunun dışında Şili veya Arjantin'den getirilen kavunun tanesinin 20 lira, kilogram bazında çileğin 7, kırmızı eriğin 8, geçen yılın mahsulü olan ancak buzhanede bekletilen üzümün de 6 liradan alıcı bulduğunu bildirdi.

Türkiye'de az yetişen ve ağırlıklı olarak ithal edilen avokado, mango, Hindistan cevizi ve ananası da tezgahlarında bulundurduklarını kaydeden Çakman, "Bu ürünleri tane olarak satıyoruz. Mango ve ananas 8, hindistan cevizi 5, avokado ise 3 lira" diye konuştu.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...